Smart Recycling

Smart Recycling

Ett riktigt succéår för Smart Recycling 

Smart Recycling har utvecklat ett smart återvinningssystem som mäter innehållet i containrar och gör en prognos för när det är dags för tömning. På detta sätt kan samlingsrutterna optimeras och miljöpåverkan och kostnaderna minskas. Smart Recycling ägs av företagen BnearIT i Luleå och Electrotech i Kalix. 

Systemet Smart Recycling består av sensorer som mäter innehållet i containrarna genom ultraljudsteknik, informationen går sedan vidare via GPRS till den molnbaserade plattformen som genom AI-teknik prognostiserar tömningstidpunkter. Smart Recyclings system kommer att användas i Svensk Glasåtervinnings containrar från Smygehuk i söder till Karesuando i norr. Norrlandsfonden har varit med i finansieringen av affären. 

– Eftersom vi säljer tjänsten i form av ett månadsabonnemang är varje order kapitalintensiv i startfasen. Därför är våra finansiärer, däribland Norrlandsfonden, oerhört viktiga för oss och vår expansion, säger Anders Hermanson, vd Smart Recycling.

Smart Recyclings resa tog fart på riktigt när företaget tecknade avtalet med Svensk Glasåtervinning, som är ett av världens mest framstående företag när det kommer till återvinningsglas.

– Avtalet med Svensk Glasåtervinning betyder mycket för oss. Nu ska vi anställa ett team som kan ta verksamheten vidare.

– Våra fokusområden den kommande tiden är Sverige, Norge och Tyskland. Vi ser positivt på framtiden. Jag tror att företaget har chans att omsätta mer än det tiodubbla inom fem år, avslutar Anders Hermanson.  

Gå tillbaka Tillbaka till alla kundcase

Företagsanalytiker

Erik Nyström 070-572 22 53 [email protected]

Marknadsområde

Pajala, Överkalix, Övertorneå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda

Favoritplats i Norrland

Hemma på Brändön med närheten till naturen, havet och möjligheterna till friluftslivet. Det skapar en speciell frihetskänsla.

Varför tror ni på kunden?

Att digitalisera återvinningscontainrar för att effektivisera tömningar och därmed körningar och miljöpåverkan skapar en stor nytta för användarna och för samhället i stort. Det finns en stor marknadspotential.

Hur ser ni på framtiden för företaget?

Smart Recyclings affärsidé ligger rätt i tiden och behovet av deras tjänster är stort i Sverige men även globalt. Systemet kan tillämpas även på andra områden vilket skapar goda tillväxtmöjligheter.

Besök webbsida