Haldor

Haldor

Haldors pedagogiska verktyg hyllas av användarna och Microsoft 

Haldors pedagogiska verktyg förenklar administrationen för lärare så att de har mer tid för eleverna. Företaget hyllas av användarna likväl som den världsledande partnern Microsoft, som ofta och gärna lyfter fram sitt partnerskap med Haldor. 

Idén till Haldor föddes när en av ägarna jobbade på en skola i Stockholm. Han såg att det fanns ett skriande behov av användarvänliga digitala verktyg för att underlätta administrationen för lärare. 

– Lärarna kommunicerade med eleverna via Facebook istället för att använda den befintliga plattformen som upplevdes som krånglig. Vi såg att där kunde vi sticka ut genom att skapa verktyg anpassade efter lärare och elevers vardag och inte främst för administratörer, säger Sara Zetterberg, vd Haldor. 

Sedan start har Haldors verktyg varit integrerade i Microsoft Office 365. En milstolpe var när Microsoft släppte plattformen Teams for Education. 

– Vi förstod direkt att det var framtiden för skolan. Tack vare att Norrlandsfonden trodde på oss kunde vi snabbt efter att plattformen släppts integrera våra verktyg med den. Att vi hade möjlighet att satsa direkt gav oss ett försprång gentemot konkurrenterna. 

Idag erbjuder Haldor ett antal användarvänliga pedagogiska verktyg byggda på Microsoft Office 365 och Teams for Education. I bland annat Älvdalens kommun har implementeringen av verktygen varit en viktig del i att få eleverna att nå kunskapsmålen. 

– Efter att skolan börjat använda våra verktyg har antalet elever som uppnår kunskapskraven ökat med nästan 25 procent. Framför allt för att kommunikationen mellan lärare, elever och föräldrar förenklats. 

Haldor har idag kunder i 13 länder och fortsätter att expandera och hitta nya marknader.

– Vi ser ljust på framtiden och har vid årsskiftet utökat vår säljavdelning med ytterligare en säljare som kommer från Microsoft och är stationerad i Stockholm. Det bubblar överallt just nu. 

Gå tillbaka Tillbaka till alla kundcase

Företagsanalytiker

Per-Erik Persson 070-382 82 71 [email protected]

Marknadsområde

Sundsvall/Timrå, Nordanstig och Härjedalen.

Favoritplats i Norrland

”Örahålet”, en väldigt liten skogstjärn mitt i skogen 3 mil väster om Sundsvall.

Varför tror ni på kunden?

Haldor har en skalbar affärsmodell med en marknad som sträcker sig över hela världen. Partnerskapet med världsledande Microsoft som både hyllat och tagit Haldor under sina vingar är ytterligare en styrka. Företagets vd Sara Zetterberg har sedan start lotsat företaget framåt på ett klokt sätt.

Hur ser ni på framtiden för företaget?

I mina ögon ser framtiden bra ut. Företaget har redan kunder runt om i världen och är nära ett marknadsgenombrott. Haldor kommer att fortsätta växa långsiktigt.

Besök webbsida