Kittelfjäll

Kittelfjäll

Storsatsar på att utveckla Kittelfjäll 

Bolaget Kittelfjäll Utveckling har de senaste åren storsatsat på sina verksamheter och på att samverka med andra aktörer i Kittelfjäll för att skapa en hållbar året-runt-destination. Det har visat sig vara en framgångsfaktor och Kittelfjäll växer så det knakar med nya besökare och fritidshusägare. 

Kittelfjäll Utveckling äger skidanläggningen i Kittelfjäll, hotellfastigheten och husvagnscampingen (hotellet drivs dock av en annan aktör) och jobbar med markexploatering både genom att sälja tomter, nyckelfärdiga fritidshus och lägenheter. Stora investeringar har gjorts och fler är på gång. Det första steget var att investera i ett nytt snökanonsystem till skidanläggningen som både ger bättre kvalité på skidåkningen oavsett väder och en längre skidsäsong. Efter det följde en modernisering av hotellverksamheten och att skapa en modern husvagnscamping som på sikt kommer att erbjuda 125 platser. 

– Kittelfjäll är en av Sveriges bästa skidorter, känt för sin lättillgängliga liftburna offpiståkning. Det är en styrka som vi ska lyfta men samtidigt vill vi nå ut även till andra som barnfamiljerna och fjällentusiasterna. Därför har vi satsat på att bygga ett nytt barnområde, med lift, karusell och grillplatser. Vi har också utvecklat längdskidspåren, säger Roger Vikström, vd Kittelfjäll Utveckling.

Nu jobbar man fokuserat med att öka antalet besökare året runt och det arbetet sker i samverkan med andra företag på orten. Viktiga delar i detta är att ta fram ett nytt handelsområde, öka det privata byggandet och få fler att antingen bygga eller köpa fritidshus i Kittelfjäll. 

– I vår långsiktiga strategi och utvecklingsplan var en viktig hörnsten företagssamverkan och destinationsutveckling, vi tog därför initiativet till att starta ett destinationsbolag. Att det är privata företag som svarar för en sådan satsning är nog Sverigeunikt, men vi såg behovet och lösningen och på den vägen är det, säger Roger Vikström, vd Kittelfjäll Utveckling.

Satsningen på samverkan har visat sig vara en framgångsfaktor, antalet besökare och fritidshusägare i Kittelfjäll har ökat kraftigt de senaste fem åren. 

– Finansieringen från Norrlandsfonden har varit oerhört betydelsefull för oss. En utmaning för många företag i Norrland är tillgången till kapital. Det är därför viktigt att det finns aktörer som Norrlandsfonden som förstår förutsättningarna för företagare i vår del av landet och visar ett stort förtroende.

Gå tillbaka Tillbaka till alla kundcase

Företagsanalytiker

Daniel Moberg 073-030 36 32 [email protected]

Marknadsområde

Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Vilhelmina, Åsele och Örnsköldsvik.

Favoritplats i Norrland

Juniskär utanför Sundsvall där jag är uppvuxen.

Varför tror ni på kunden?

Bolaget har långsiktiga ägare med ett helhetsperspektiv för destinationen. De bidrar starkt till hela Kittelfjälls tillväxt och växer tillsammans med andra aktörer. Kittelfjäll är känt som Sveriges bästa puderåkning med offpistbackar i toppklass. De senaste åren har ägarna satsat mycket på att nå ut bredare med sin verksamhet och visa att man är ett besöksmål som har något för alla från barnfamiljer till skidfantaster.

Hur ser ni på framtiden för företaget?

Intresset för att besöka Kittelfjäll växer och de har lyckats bredda sin målgrupp på ett bra sätt. Bolaget har skapat positiv utveckling både i sin egen verksamhet och Kittelfjäll i stort, genom ett stort engagemang och bred samverkan med andra företag. Jag är övertygad om att vi kommer att se en fortsatt positiv utveckling i framtiden med nya affärsmöjligheter.

Besök webbsida