Järvsö Bergscykel Park

Järvsö Bergscykel Park

Ännu en rekordsommar för Järvsö Bergscykel Park 

Det började som ett hobbyprojekt som spårade ur i positiv bemärkelse. Idag har Järvsö Bergscykel Park blivit en året-runt-verksamhet som slagit besöksrekord varje sommar sedan starten år 2010.

Järvsö Bergscykel Parks resa från starten tills idag kan inte beskrivas på något annat sätt än en riktig framgångssaga. 

Ägarna har nyligen öppnat ett hotell i direkt anslutning till liftarna med cykeluthyrning, verkstad och restaurang, som Norrlandsfonden har varit med och finansierat.

– Att Norrlandsfonden trodde på oss har bidragit till att vi nu har en året-runt-verksamhet och kan skapa fler jobbtillfällen i Järvsö. Det är en av våra starkaste drivkrafter att göra saker som utvecklar bygden.

Idén om att starta en cykelpark föddes när Lars var och besökte en vän i Whistler i Canada. Vännen tog med Lars till Whistler Mountain Bike Park och där testade han att cykla downhill för första gången. 

– Jag kände direkt att varför har jag inte gjort det här tidigare. Det var så kul. 

Några år senare efter en hel del tjat lyckades Lars övertala ägaren till Järvsös skidbacke om att han skulle få hyra den under somrarna. 

– Jag var imponerad över hur Whistler Mountain Bike Park gjort sin cykelpark tillgänglig för alla från nybörjare till proffs. Vi hade samma vision för cykelparken i Järvsö. 

Grundarna till Whistler Mountain Bike Park har faktiskt varje sommar från start kommit till Järvsö för att bygga downhillederna från enklaste gröna till avancerad svart. 

– En framgångsfaktor har varit att vi har satsat på att utveckla vår cykelpark hela tiden. Vi har ett perfekt läge, endast tre timmar från Stockholm, som du enkelt når med både bil och tåg. Plus en helt världsunik miljö som vi har använt på ett riktigt bra sätt i Järvsö, både sommar- och vintertid.

Gå tillbaka Tillbaka till alla kundcase

Företagsanalytiker

Johanna Ceder 070-330 20 44 [email protected]

Marknadsområde

Kommunerna Hudiksvall, Ljusdal, Bollnäs, Ovanåker, Söderhamn, Gävle, Sandviken, Ockelbo och Hofors.

Favoritplats i Norrland

Ute i naturen en härlig solig dag med gott fika.

Varför tror ni på kunden?

Företaget har varit med och bidragit till att Järvsö i sin helhet vuxit kraftigt de senaste åren. Med inriktning på cykling under somrarna använder man resurserna året om och blir en året-runt-destination. Med det nya hotellet blir anläggningen såklart än mer attraktiv.

Hur ser ni på framtiden för företaget?

Trenden med att semestra nära hemmet ökar och Järvsö ligger geografiskt bra till. Enkelt att ta sig till med tåg och bil samt nära Stockholms-området. Intresset för hälsa och träningsresor ökar också. Vi ser en väldigt ljus framtid för Järvsö Bergscykel Park.

Besök webbsida