Resan mot nytt ägarskap

Maxmoduler

För två år sedan lämnade Christer Hedlund IT-branschen för att gå in i Maxmoduler. Han blev VD och började med att förvärva en mindre del av bolaget. Idag äger Christer 80 % av Maxmoduler och planen är att inom den närmaste framtiden äga hela bolaget. Norrlandsfonden är med som finansiär på den resan.

Maxmoduler tillverkar arbetsbodar som blir temporära kontor, omklädningsrum och fikarum på stora byggarbetsplatser. Kunderna är stora och medelstora företag inom byggbranschen, men också större uthyrningsfirmor som har arbetsbodar i sitt uthyrningssortiment.

Marknaden är framför allt södra Sverige och storstadsområdena Stockholm, Göteborg och Malmö, där de största byggprojekten finns. En liten del av Maxmodulers bodar går även till Norrland och Norge. Och framtiden ser ljus ut. Under de senaste åren har antalet beställningar ökat och företaget har ökat både kundstocken och antalet anställda.

Christer Hedlund kom in i bolaget 2015.

-Det hela började när jag stötte ihop med dåvarande vd:n och ägaren Janne Brännlund på gatan i Lycksele. Han frågade om jag var intresserad av att prova något annat. I januari 2015 blev jag formell delägare av en liten del av bolaget och tog samtidigt över VD-rollen, berättar Christer. Redan från start var ambitionen att förvärva hela bolaget och under 2016 förvärvade jag ytterligare en del så nu äger jag 80 %. Det finns en plan för framtiden att även förvärva de resterande 20%.

Flera finansiärer
Eftersom det är ett stort bolag som kräver mycket kapital insåg Christer Hedlund att det var nyttigt att ta in flera finansiärer.

- Tidigt tog jag kontakt med Norrlandsfonden och bjöd in dem att vara med på en spännande resa, berättar han. Anna Hedström, som är företagsanalytiker vid Norrlandsfonden, såg möjligheterna och trodde på vår affärsidé.

- För mig känns det här som en bra väg att gå. Att långsiktigt bygga upp ett förtroende för varandra gör att det aldrig blir några konstigheter när det väl är dags att prata utveckling och finansiering, avslutar Christer Hedlund.

Anna Hedström, företagsanalytiker Norrlandsfonden

Anna Hedström, företagsanalytiker Norrlandsfonden

Varför tror ni på Maxmoduler?

Maxmoduler är ett expansivt företag med proffsig, noggrann och entusiastisk personal och man tillverkar bodar av god kvalitet. Hur kan man inte tro på någonting sådant?!

Hur ser du på framtiden för företaget?

Norrlandsfonden var med och möjliggjorde ett ägarskifte där det, redan från början, fina bolaget nu får chans att blomma ut ännu lite mer till följd av den nya ägaren Christer Hedlunds engagemang och drivkraft. Det borgar för en ljus framtid för Maxmoduler tycker jag.