04 december 2017
Zordix – lanserar innovativa dataspel inför julhandeln

Zordix – lanserar innovativa dataspel inför julhandeln

Zordix i Umeå utvecklar och publicerar dataspel under egna varumärken. Företaget är licensierat som förlag och utvecklare för de stora spelkonsolerna, Playstation 4, Wii U, Switch, XBox One och PC. Zordix har idag ett tiotal anställda med planer på att anställa ytterligare som ett led i satsningen på tillväxt. För att lyckas med detta har bolaget ett nära samarbete med olika utbildningar för att kunna lära upp och rekrytera personal. Norrlandsfonden bidrar med finansiering på tillväxtresan.

Lagom till julhandeln släpper företaget två nya spel för Nintendo Switch, en spelplattform som är mycket populär just nu.

-Nintendo Switch är en plattform perfekt anpassad för den typ av familjevänliga sportspel som vi tagit fram. Tidsplanen har hållit perfekt så att vi kan släppa spelen i kartonger lagom till julhandeln, säger Matti Larsson vd på Zordix.

Efter jul kommer spelen att släppas till ytterligare plattformar och nya spelprodukter är under utveckling.

-Zordix är ett innovativt företag som snabbt ser möjligheter i marknaden och agerar för att ta tillvara dem. Jag önskar dem lycka till inför den kommande julhandeln och följer också med förväntan deras nya projekt. Företaget har potential att bli något stort, säger Anna Hedström, Norrlandsfonden.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter