02 december 2019
Totaltech investerar i verkstadslokal

Totaltech investerar i verkstadslokal

TotalTech NTT verkar huvudsakligen mot tunga industrin i Malmfälten. Företaget utför service, tillverkar, reparerar och säljer produkter / reservdelar.

Nu vill bolaget investera i en egen verkstadslokal och kontor på Vuoskonjärvi industriområde i Gällivare. Verkstaden kommer erbjuda skärande bearbetning. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

I nya verkstaden kommer vi att ha goda förutsättningar för effektiv tillverkning. Vi vill utveckla produkter & reservdelar i samspel med kund för att uppnå bästa ekonomiska livslängd, säger Vd Mikael Lindgren.

Verksamheten sysselsätter 28 helårstjänster, men med viss variation över året. Det krävs ännu fler när Aitik eller LKAB har stopp för reparationer.

-Vi står aldrig still utan jobbar hela tiden på att förbättra oss. Vår framtidsvision är att öka fokus på kvalitet, säkerhet och miljö. Vi vill satsa på att bli riktigt bra på det vi gör, säger Mikael.

Norrlandsfondens Petter Alapää har följt företaget under många år och tycker att investeringen är strategiskt riktig.

-TotalTech NTT har hittat en passande nisch för sina tjänster och produktion i Malmfälten. De nya lokalerna kommer att ge lägre boendekostnader och ändå mer ändamålsenliga ytor. Det finns också möjlighet att expandera på den nya tomten, säger Petter Alapää.

För mer information kontakta:

Mikael Lindgren, Totaltech NTT, 070-314 55 66

Eller

Petter Alapää, Norrlandsfonden, 070-668 42 68

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter