23 augusti 2021
Power Forze – en stark resurs för energiinfrastrukturen

Power Forze – en stark resurs för energiinfrastrukturen

Jokkmokksbolaget Power Forze genomför kraftinstallationer i lokal- och regionnät samt installationer åt industrin och i vindkraftsprojekt. De tillhandahåller också projektledning, byggledning, montageledning och kraftservicetjänster.

Nu arbetar bolaget med att elektrifiera vindkraftsprojektet i Markbygden, Piteå. BDX har entreprenaden och Power Forze är som deras underleverantör bland annat ansvariga för att leverera och installera kraftkabel, optofibernät och nätstationer.

-Vårt samhälle står inför stora utmaningar i att säkra framtidens elförsörjning. Vi vill vara en viktig del i framgångsrika förnyelseprojekt. Projektet i Markbygden är ett bra exempel där vi ser till att allt blir färdigställt inför driftsättning av vindkraftverken, säger Stefan Helmvall, vd Power Forze.

Power Forze startade under 2020 och består av ägare och personal med mångårig kompetens inom kraftförsörjning. Tillsammans har de stor samlad branscherfarenhet av 0,4 till 130 kV elkraftinstallationer inom eldistribution, vindkraft och industri.

-Vi brinner för det vi gör och är duktiga på det vi gör. Vi vill aldrig lämna en kund missnöjd, vi har relativt få kunder men får jobba nära dem och har ett bra samarbete med dem, det är vår starka sida. Tanken är att bolaget ska växa sakta men säkert, säger Stefan Helmvall.

Bolaget är i en bransch där hållbarhetsfrågorna är centrala och därför har också Power Forze högt ställda krav på sin egen kompetens och sina egna målsättningar avseende detta. Det präglar allt från krav på leverantörer, personalfrågor och hur organisationen byggs.

-Norrlandsfonden är en finansiell samarbetspartner till Power Forze. Vi tycker att det känns bra, speciellt när vi har för avsikt att växa och ta fler uppdrag framöver, säger Stefan Helmvall.

Norrlandsfondens kundansvarige Per Nilsson är imponerad av bolaget;

-De är en viktig strategisk resurs för att bidra till uppbyggnaden av energiinfrastrukturen i norra Sverige. Jag tror att Power Forze kommer att ha fullt upp kommande år.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter