04 april 2022
Willards och Jokkmokks Allmek – ett förvärv med sikte på tillväxt

Willards och Jokkmokks Allmek – ett förvärv med sikte på tillväxt

Willards AB är ett specialistföretag som drivs av bröderna Klas och John Enoch. Bolaget är inriktat på renoveringar av växellådor, pumpar, motorer och lasermätningar av olika slag. Företaget har utbildade lagerspecialister som är SKF-certifierade. Även om den största kunden är LKAB i Kiruna så sträcker sig marknaden från Nordnorge till Västerbotten.

Nu förvärvas Jokkmokks Allmek.  Ett verkstadsföretag med 20-årig historik. Uppdragen kommer från Vattenfall samt underhåll på LKAB i Gällivare men också legotillverkning, konstruktion samt reparation av utrustning inom rennäringen.

-Vi vill bygga upp en stark lokal verksamhet i Allmek och kommer att anställa fler medarbetare snarast möjligt. Det finns en stor utvecklingspotential i Allmek som eget bolag, inte minst vad gäller stålkonstruktion. Vi kommer att kunna erbjuda kunder som Vattenfall och LKAB mer omfattande och komplexa åtaganden. Det finns också en marknad i Boden och Gällivare som är intressant att bearbeta gemensamt, säger Klas Enoch, VD på Willards.

Genom affären blir också Fredrik Nyström delägare i Allmek. Fredrik är arbetsledare på Willards och har gedigen erfarenhet inom mekanik och konstruktion.

-Allmek ska fortsätta växa under eget namn. Vårt mål är först och främst att bygga en stark lokal verksamhet i bolaget. John och jag är uppvuxna i Vuollerim och känner starkt för kommunen, säger Klas Enoch.

Norrlandsfonden är en av finansiärerna till förvärvet av Jokkmokks Allmek.

- De båda företagen kommer att få nytta av de synergieffekter som förvärvet ger. Jag som följt Willards sedan tidigare vet att det är en professionell verksamhet med goda framtidsutsikter, speciellt med tanke på alla investeringar som sker i området. Förvärvet gör verksamheten ännu mer komplett, säger Petter Alapää, Norrlandsfonden.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter