01 oktober 2020
Välkommen Tomas!

Välkommen Tomas!

Tomas Blomberg, 46, är ny företagsanalytiker på Sundsvallskontoret med start första oktober. Tomas är civilingenjör med lång erfarenhet från ledande befattningar i internationella industriföretag. Tomas Blomberg är bosatt i Sundsvall och har de senaste åren arbetat som platschef och vd för Cargotec-ägda Zepro (Z-lyften) i jämtländska Bispgården. Innan dess har han varit platschef för Hiabs lyftkransfabrik i Hudiksvall med drygt 300 anställda och för Hiabs största fabrik i Stargard i Polen med över 400 anställda. Tomas är född i Vasa, Finland och är finlandssvensk, med svenska som modersmål. Han är civilingenjör i industriell ekonomi med examen från Helsingfors Tekniska Högskola. År 2007 vann han Svenska Monteringspriset för sitt arbete med att utveckla produktionsstyrningen inom Hiab-fabriken i Hudiksvall. Han är även utbildad LEAN-ledare. 

– Jag tycker det är intressant med entreprenörskap och att kunna hjälpa företag att växa och nå sina mål, säger Tomas som motiv till att han nu tar steget över till Norrlandsfonden. Samt att jag tror på Norrland och vill fortsätta jobba här och stötta företag i regionen. 

– Sedan hoppas jag få nytta av mina erfarenheter från olika internationella marknader, ledarskap och förändringsledning som jag har jobbat mycket med. Det är alltid bra med perspektiv när företag vill växa. Jag ser fram emot att träffa och bekanta mig med våra kunder och samarbetspartners. På fritiden är Tomas styrelsemedlem i Sundsvalls Budoklubb där han tränar och är instruktör i Jiu-Jiutsu. Du kan också hitta honom på norrländska vandringsleder eller i sommarstugan i Finland med fru och två söner.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter