29 oktober 2018
Tinabi går en spännande framtid till mötes

Tinabi går en spännande framtid till mötes

De senaste åren har marknaden svämmat över av så kallade smarta prylar som ska förenkla vår vardag. Att hitta rätt utrustning har dock visat sig vara svårare än man trott. Här har Skellefteåföretaget Tinabi hittat sin nisch.

När Norrlandsbarometern når Tinabis vd Åke Persson ska han precis inleda dag fyra på Stora Nolia i Piteå. Det är bråda dagar och det råder ingen tvekan om att dessa smarta prylar sakta men säkert lockar fler än bara teknikintresserade män.

– Förr var allt trådbundet och vi hade system som inte pratade med varandra. För sju-åtta år sedan kom mer och mer finesser och nu har det mer eller mindre exploderat även om man i Sverige fortfarande är ganska konservativa. I till exempel USA ligger de långt före oss när det kommer till smarta prylar och så kallade Smarta hem. Men någonstans kroknar folk. Och det är där vi kommer in, som en slags Smarta hem-inredare,
säger Åke Persson.

Tinabi började sin försäljning av utvalda system för Smarta hem i julas. Främst handlar det om styrsystem för belysning, larm och låssystem – system som det finns gott om på marknaden. Inte sällan är det dock svårt för kunden att hitta rätt utrustning samtidigt som många återförsäljare saknar den kunskap om tekniken som kan hjälpa kunderna fullt ut.

Här har Tinabi tagit ytterligare ett steg. I egen regi utför de produkttester och sållar därför bort de som inte håller de högt ställda kraven. Dessutom hjälper de till att koppla ihop alla system – en verksamhet som de planerar utveckla.

– Själva konsultverksamheten är vi ganska ensamma om på marknaden. Vår plan är att gå direkt till husleverantörerna där den största utmaningen blir att få alla underleverantörer att sammankopplas, säger Åke Persson och fortsätter:

– Det stora just nu är röststyrning. Det är på gång på allvar. Inte minst när Google Home kommer i höst. Det är det första bättre systemet. Och även om det är något år bort är det nu det börjar hända. Vi har en spännande tid framför oss.

- Tinabi är ett företag som ligger helt rätt i tiden. Kunderna efterfrågar tekniska lösningar i sina hem men behöver vägledning och råd. Det är här Åke och hans team kommer in i bilden, säger Per nilsson, Norrlandsfonden.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter