05 december 2019
TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektion

TEKONF – ett kompetent företag inom teknisk konfektion

TEKONF AB på Frösön i Jämtland tillhandahåller allt inom teknisk konfektion. De kan bistå kunderna från idéstadiet till färdig lönsam produkt. Kunderna är främst svenska industrikunder inom försvars- eller verkstadsindustrin, men bolaget exporterar även inom EU.

Sittdynor och kapell till fordon är några av produkterna. Flera anställda jobbar med industrisömnad och man har investerat en hel del i det senaste inom tillskärning och högfrekvent svetsning av plastvävar. I produktionen används PVC-vävar, cellplaster och gummidukar till industrikunder. Företaget tillverkar mycket åt försvarssidan med Saab, Hägglunds och FMV som stora kunder. I Jämtlands län finns också Engcon, Woolpower och Jonsson & Paulsson Industri på kundsidan och framöver bedöms ökade försvarsanslag stärka läget för TEKONF.

-Det är en kombination av industri och hantverk i våra produkter. Vi har haft väldigt positiv utvecklingen senaste åren och jag ser stora möjligheter, säger Göran Wärdell, vd för TEKONF.

Bolaget har 17 anställda med flera nationaliteter och blandade åldrar och kön. Företaget når nästan 20 miljoner i omsättning i år och tillväxttakten har varit cirka 30 procent i omsättningsökning per år.

-Tälttillverkaren Hilleberg är en av våra stora kunder. Vi skär och stansar varje år ut en miljon detaljer till deras tält. Dessutom köper Skistar skyddsmadrasser från TEKONF för att använda runt stolpar som skydd för de som eventuellt hamnar snett i backarna, säger Göran Wärdell.

Nu genomför TEKONF investeringar i produktionsutrustning samt utökar till större lokalyta, som de inviger den 29 november. Norrlandsfonden är med i finansieringen.

-Ägare och ledning har visat prov på utomordentlig förmåga att utveckla verksamheten. Nu tar bolaget ett nästa steg som innebär att såväl lokaler som produktionsutrustning kan matcha den efterfrågan man möter. Det känns bra att vi på Norrlandsfonden kan medverka till denna tillväxt, säger Inga-Lena Wahlstedt, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

Göran Wärdell, VD

[email protected]

063-685 65 01

070-185 65 01

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter