16 maj 2022
Nya ägare till Spikab i Älvsbyn

Nya ägare till Spikab i Älvsbyn

Mats Andersson och Johan Norén har förvärvat Spikab, ett fint snickeriföretag i Älvsbyn med lång historik. Mats har lång erfarenhet av byggsektorn och är tidigare ägare av bygg/diversehandeln Excentrum i Älvsbyn där också Johan Norén var platschef. Norrlandsfonden är en av finansiärerna till förvärvet.

Spikab är inriktade mot limmat trä och har fokus på produktion och försäljning av egendesignade utomhusprodukter till villaägare via internet och liknande produkter till industrikunder. Bland annat skarvade stolpar, pelare och räcken för altaner, carportar, verandor och uterum. En annan del är legotillverkning mot industrin, där de har välutvecklade samarbeten med företag som Älvsby ytbehandling, Stenvalls trä och Älvsbyhus. Under 20 år har de utvecklat speciallimpressar med högfrekvensteknik som kan räta ut och limma ihop virke på nolltid.

– Min bror och vapendragare Lars-Göran blev sjuk och det tog en del kraft av honom. Vi beslutade redan då att vi ska sälja innan vi blir för gamla. Så då känns det bra att vi hittat två bra krafter som vill ta vid, säger Ulf Öhlund, Spikab.

Mats och Johan blir båda delägare men Johan Norén tillträder som vd då Mats har många järn i elden med sina andra företag. Ulf blir kvar som anställd.

– Det är många kundrelationer som ska föras över. Men det var viktigt att ha möjligheten att jobba kvar medan man har någonting att tillföra. Det går inte att bara sälja och gå hem, säger Ulf Öhlund.

– Spikab är ett fint bolag med goda utvecklingsmöjligheter. Det är bra att verksamheten fått nya ägare med erfarenhet från branschen samtidigt som Ulf blir kvar och tryggar kontinuiteten, säger Petter Alapää, Norrlandsfonden.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter