31 maj 2021
Norrlandsfonden gör exit i konvertibler till ny investerare i Compodium

Norrlandsfonden gör exit i konvertibler till ny investerare i Compodium

Luleåföretaget Compodium levererar trygga, digitala samarbetslösningar för organisationer, företag och myndigheter. Bolagets flaggskeppsprodukt Vidicue är en säker, krypterad och autentiserad videokommunikationstjänst.

I maj stängde Compodium en nyemission som var övertecknad på 280%. I och med att Concejo går in som Compodiums näst största ägare med ett innehav av 15% lämnar Norrlandsfonden över stafettpinnen till de nya ägarna.

Norrlandsfondens konvertibler skapade möjligheten för Concejo att gå in som näst största ägare vid nyemissionen. För Norrlandsfonden var det ett bra tillfälle att stiga av när det kommer in en ny stor ägare som kan vara med på Compodiums resa till en börsintroducering.

Norrlandsfonden vars uppdrag är att genom finansiering främja främst små och medelstora företag i det norrländska näringslivet har varit med och finansierat Compodium sedan starten 1997. Norrlandsfonden såg tidigt potentialen i verksamheten och har följt utvecklingen med stort intresse. Compodium passar väldigt bra in i Norrlandsfondens övertygelse om att hållbarhet påverkar företagens konkurrenskraft och långsiktiga överlevnad.

- Vi har varit med på resan under en lång tid och stöttat i en viktig fas för företaget. Vi kommer att fortsätta att följa företagets resa med stort intresse. Att vi har bidragit till den utveckling och de möjligheter Compodium nu står inför gör oss stolta. I slutändan blev det här en bra affär för oss och möjliggör satsningar i nya unga tillväxtföretag, säger Niklas Jonsson, vd Norrlandsfonden

– Vi är väldigt stolta över våra norrländska rötter och den historia våra bolag har tillsammans. Vi ser det som otroligt positivt att Norrlandsfondens engagemang i Compodium har varit lönsamt och att vi på det sättet kan bidra till den spännande utvecklingen som sker i norra Sverige, säger Charlotte Berg, vd Compodium.

Om Compodium 

Compodium grundades i Luleå 1997 med missionen att leverera trygga, digitala samarbetslösningar för organisationer, företag och myndigheter. Bolagets flaggskeppsprodukt Vidicue är en säker, krypterad och autentiserad videokommunikationstjänst som lever upp till alla europeiska krav och regelverk kring säkerhet och integritet. Lösningen används idag av många av Sveriges kommuner och regioner, samt av privata företag inom teknologi och finansiella tjänster. Företaget erbjuder även tjänster inom global videoproduktion och streaming. 

Compodiums huvudkontor finns i Luleå och, tack vare video som kommunikationsplattform, återfinns företagets snabbt ökande arbetsstyrka över hela världen.

För ytterligare information gå till www.compodium.com

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter