25 juni 2018
Norrlandsfonden finansierar AI-bolaget Leeroy

Norrlandsfonden finansierar AI-bolaget Leeroy

Leeroy utvecklar en AI-baserad lösning för digital drift av restauranger. Norrlandsfonden fortsätter att finansiera tillväxten hos Leeroy som utvecklar en AI-baserade lösning för att driva en restaurang digitalt. I emissionen på totalt 25 miljoner kronor deltar också Collector Ventures och Zenith Venture Capital samt Almi Invest. Pengarna går till rekryteringar och lansering internationellt.


Leeroys lösning består av en AI-driven dataplattform, där restaurangen följer och styr sin affär i realtid, en mobilapp där gästen kan beställa och betala före eller under restaurangbesöket samt ett kassasystem där restaurangen tar betalt.

Detta hjälper restaurangerna att skapa affärsvärde, öka sin försäljning och gästlojalitet samtidigt som man kan erbjuda sina gäster en bättre upplevelse.

- Norrlandsfonden är långsiktiga i sitt engagemang och har medverkat i uppbyggnaden av Leeroy. Att ytterligare namnkunniga investerare nu vill följa med oss på vår resa ser vi som en bekräftelse på att vi ligger i framkant med vår vision och vår tekniska plattform. Vi ser fram emot att ta bolaget till nästa nivå och skapa värde för restaurangmarknaden i den digitala transformation som sker de kommande åren, säger Leeroys vd Per Nord.

Nu tar Leeroy nästa steg i sin utveckling. Leeroy kommer att rekrytera ytterligare utvecklare till kontoren i Stockholm och Sundsvall samt skala upp produkten, accelerera utvecklingen och lansera produkten internationellt.

- ”Norrlandsfonden har medverkat som finansiär till LEEROY i snart 10 år och bolagets resultatfokuserade långsiktighet i kombination med ett agilt förhållningssätt har imponerat över tid” säger Per-Erik Persson ansvarig företagsanalytiker Norrlandsfonden.

Leeroy har 36 anställda och omsatte 45 miljoner kronor 2017. På kundlistan står företag som Vigårda, Urban Deli, Svenska Brasserier, Holy Greens och 1889.

För ytterligare information kontakta

Per-Erik.Persson, ansvarig företagsanalytiker Norrlandsfonden, tel 070-3828271 

[email protected]

Per Nord, vd Leeroy tel 070 777 34 78, [email protected]

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter