09 maj 2022
Norrlands coolaste butik öppnar inom kort

Norrlands coolaste butik öppnar inom kort

Öviks Cykel & Fritid öppnar inom kort en ny butik i centrala Örnsköldsvik. Den 730 kvm stora butiken har förutom cyklar även jakt, fiske och fritidsprodukter. Norrlandsfonden är en av finansiärerna till satsningen.

Ägaren Peter Glud har lång erfarenhet av cyklar. Först genom sin far som var cykelmekaniker och sin farbror som var cykelförsäljare. Sedan genom att själv vara aktiv som tävlingscyklist och sedan 2014 genom egen cykelverkstad och butik. Under åren växte verksamheten och idag är Öviks Cykel & Fritid störst vad gäller cyklar i Örnsköldsvik.

-Den nya butiken blir Norrlands coolaste butik om jag får säga det själv. Mycket fritidsprodukter inom jakt, fiske och annat, men motorn är cykelförsäljningen, säger Peter Glud.

Pandemin innebar en jobbig tid för cykelbranschen. Mycket stor efterfrågan men det var mycket svårt att få leveranser. Nu är läget bättre, men det är fortfarande kärvt att få leveranser generellt för branschen som helhet. Öviks Cykel & Fritid har dock god kapacitet jämfört med många andra cykelhandlare.

-Vi har etablerat samarbete med fler leverantörer. Bland annat SNG Sport som har god kapacitet. Vi säljer också det framgångsrika cykelmärket Ghost.

Peter Glud upplever att det finns ett uppdämt behov sedan pandemin och det är dessutom inne att cykla på många olika sätt.

-Förutom cykel har vi möjlighet att växa inom jakt och fiske. Vi utvecklar dessutom en webhandel som komplement till vår butik. Vi satsar inte på att bli stora inom näthandel, men det är ett bra sätt att synas på även på den plattformen, säger Peter Glud.

Norrlandsfonden är en av finansiärerna som bidragit till att förverkliga butiken och kundansvarige Daniel Moberg tror att satsningen ligger rätt i tiden.

-Intresset för cykelsport, jakt och fritid ökar stadigt och blir både bredare och djupare med specialinriktningar och fler prissegment på utrustning. Även om butikshandeln minskar i riket till förmån för e-handel, så är efterfrågan i traditionell butik när det gäller kapitalintensiva varor som jaktvapen och cyklar fortsatt god. Detta eftersom köparen gärna vill känna på varan innan köp. Sedan är kompetensen och servicenivån hos Peter och hans medarbetare oerhört värdefull för kunden, säger Daniel Moberg, Norrlandsfonden.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter