06 mars 2017
Midmarine satsar på hållbara båtar

Midmarine satsar på hållbara båtar

- Våra varumärken för aluminiumbåtar är Kimple och Oskwig. Det rör sig om mindre aluminiumbåtar med längder mellan 3,3 och 5 m för användning i lugnare vattendrag såsom sjöar, strömmande vatten samt inomskärs i kustbandet. Båtarna karaktäriseras av att de är lätta, tåliga och rejäla samt kräver ett minimalt underhåll, säger Susanne Andersson, VD Midmarine AB.


Materialet i båtarna är miljövänlig och slitstark marinaluminium med en stor andel återvunnen aluminium. Aluminiumlegeringen är seg, stark, korroderar mindre och tål utmattning bättre än ren aluminium. Dessutom är den lättbearbetad, lättsvetsad och lätt att reparera.

Men det är inte bara materialet som gör en båt energieffektiv och trevlig utan lika viktigt är ett väldesignat skrov som gör båten lättdriven, stabil och tillåter att även en mindre motor klarar att driva båten effektivt. Egenskaper som inte alla tillverkare klarar av att uppfylla, säger Susanne Andersson.

- Vår största leverantör flyttar nu sin produktion till en nybyggd fabrik, vilket innebär ännu effektivare produktion och högre kapacitet.

- Midmarine har på några år byggt upp en väl fungerande importverksamhet av små aluminiumbåtar på en marknad där efterfrågan ökar stadigt. Hållbarhetsaspekterna är tydliga, aluminium är relativt lätt, detta gör att båtens energiförbrukning minskar vilket i förlängningen leder till mindre utsläpp. Dessutom är aluminium är i hög grad återvinningsbart, säger Lars Johansson, Norrlandsfonden.


För mer information kontakta:

Susanne Andersson, VD Midmarine AB, 070- 552 61 17 www.kimple.se

Eller Lars Johansson, Norrlandsfonden, 070-312 82 50

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter