23 september 2019
Madelene och Jon investerar i Hemavan

Madelene och Jon investerar i Hemavan

Jon Trovik och Madelene Mikaelsson startade Fjälls Kitchen under 2012 och drev verksamheten i en food truck. Nu har paret köpt en restaurang i centrala Hemavan. Deras dröm och vision, har varit och är att bygga kapital som de sedan investerar i något större, vilket nu blivit verklighet. Sedan starten har paret byggt upp varumärket och skapat en stabil, återkommande och växande kundkrets tack vare ett eget koncept, kvalitet, kontinuitet, service och personligt bemötande. Norrlandsfonden har bidragit med en av pusselbitarna i finansieringen av förvärvet.

Konceptet för den nya grillen kommer vara ungefär som i food truck, men det blir fler sittplatser och ett större kök. De kommer också att utöka menyn med något viltinspirerat alternativ. Även om Fjälls kitchen nu blir restaurang så kommer food truck att finnas kvar.

– Food truck har definitivt stora möjligheter. Exempelvis kan man köra den till Tärnaby och olika marknader, säger Jon Trovik.

Restaurangen ligger med bra synlighet och mycket strategiskt placerat längs E12:an på andra sidan vägen till centrumliften. Vid korsningen där man åker antingen till flygplatsen, Högfjällshotellet, Fjällforsen camping eller starten av Kungsleden. Dessutom passerar även byns cykelbana utanför fastigheten.

  • -Potentialen och tillväxten i Hemavan är fortsatt hög med fler besökande och genomresande, ökad gränshandel, fler fastboende och stugägare för varje år som går. Denna ökning gäller alla årstider och inte bara vintersäsongen. Jag tror att Fjälls Kitchen kommer att få många gäster året runt och önskar dem lycka till, säger Per Nilsson, Norrlandsfonden.
Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter