07 oktober 2019
Lillhärdals camping och Event  AB utvecklar sitt boendeerbjudande

Lillhärdals camping och Event AB utvecklar sitt boendeerbjudande

I södra Härjedalen, direkt invid Härjeåns strömmande vatten driver Hasse Forsman Lillhärdals camping parallellt med sin eventverksamhet som bl.a erbjuder skoterutflykter och teamaktiviteter. Även om campingens tidigare stugor fungerat så har Hasse under en tid funderat över att utveckla bägge verksamheternas erbjudande med bättre boende, både för campingturister och företagsgäster. När det även blev allt tydligare att ”lilla Lillhärdal” kommit i geografiskt centrum för ett antal väldigt stora vindkraft-satsningar kommande 10 års period fattade Hasse i våras beslutet att satsa genom att investera i sex fyrbäddars helt nya Attefalls-hus med full året-runt boendestandard.

Huvuddelen av husen är redan på plats och ett antal dessutom redan uthyrda till personal inom vindkraften, Hasse räknar med att alla stugor redan i höst ska vara på plats och igång för uthyrning. Bokningsläget ser besvärligt men utmanade positivt ut- ”det blir till att fundera ordentligt hur jag ska få plats med både vindkraftens behov, vanliga camping-gäster och mina skoter-grupper – men jag är van att trolla med knäna så det löser sig – ett gott värdskap är trots allt det viktigaste”, konstaterar Hasse med ett skratt.

Investeringen som totalt landade på 4-5 mkr har omfattat inte bara husen utan även ny infrastruktur på campingen i form av vägar och elförsörjning, Hasse konstaterar att Norrlandsfondens medverkan var jätteviktig, inte bara för pengarna – det märks att fondens personal brinner för uppdraget att stötta norrländska företag – och kanske speciellt för oss i glesbygd.

Kontaktinfo

Hasse Forsman Lillhärdals Camping & Event AB 070-6540011

Per-Erik Persson Norrlandsfonden 0703828271

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter