29 januari 2018
JIT Mechs strategiska förvärv

JIT Mechs strategiska förvärv

JIT Mech i Robertsfors med 47 anställda är specialiserade inom kvalificerad svetsning och bearbetning av komponenter inom områdena elektromekanik, skogsmekanisering och entreprenad.

Företagets kunder är i huvudsak globala svenska industriföretag och de största kunderna idag är: ABB Power Products, Komatsu Forest, Engcon, Atlas Copco Rock Drills, NKV Cables och Log Max.

Örnsköldsviks Svets och Bearbetningscentra har 13 anställda och arbetar med svetsning och bearbetning av större komponenter. Man besitter en för regionen unik kompetens gällande till exempel karusellsvarvning och bäddfräsning av mycket stora komponenter.

Bland de större kunderna finns Bosch Rexroth, Jonsson & Söner och ARI.

Förvärvet medför möjlighet för båda bolagen att växa med nya segment i befintliga kundnätverk, man skapar ett bredare erbjudande och en större kapacitet för nya kunder.

-Genom förvärvet av tar vi nu nästa steg mot bearbetning av ännu större komponenter. Vi kommer att kunna åta oss svarvade komponenter upp till två meter i diameter och frästa komponenter upp till en längd av tio meter, säger Per Lindqvist, vd.

-Förvärvet av Örnsköldsviks Svets och Bearbetningscentra innebär att Jit Mech får kraftigt ökad kapacitet och breddar kundbasen. Dessutom finns goda möjligheter till att samordna olika funktioner vilket ger synergieffekter, säger Anna Hedström, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

Per Lindqvist VD JIT Mech AB, [email protected], 0934-172 31

Eller

Anna Hedström, Norrlandsfonden, [email protected], 070-279 88 23

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter