11 september 2017
Haldor förenklar vardagen för skolorna

Haldor förenklar vardagen för skolorna

Haldor erbjuder en plattform som förenklar administrationen för framför allt lärare, men också för skolledning, elever och föräldrar. Sedan januari är Sara Zetterberg vd och en av fem delägare.

Det hela började med två lärare som jobbade på Danderyds gymnasium. När de såg att lärarna allt mer började kommunicera via Facebook-grupper bad de Jarle Skogheim, som är en av de nuvarande delägarna, att utveckla första versionen av Haldor. Det var 2015. Grunden är Microsoft plattform som byggts ut med moduler anpassade för det svenska systemet och skolornas behov.

- Vi använder befintliga men kompletterar med våra moduler och nya funktioner. Vi kan både göra både lokala och svenska anpassningar. De plattformar som används idag är inte alltid så användarvänliga. Det vi erbjuder är administrativa produkter, tekniska lösningar men också utbildning och support, förklarar Sara Zetterberg som gick in som delägare 1 januari 2017.

Hennes bakgrund är att hon har jobbat som innovationsrådgivare och varit med och byggt upp Mittuniversitetets innovationsstödjande verksamhet, motsvarande LTU Innovation. Senast hade hon en tjänst vid SSG, Standar Solutions Group.

- Vi är totalt fem delägare, och har sedan förvärvet gjort om konstellationen så att alla äger lika stora delar. Anledningen till att jag gick in, trots att jag hade ett jobb som jag verkligen trivdes med, var att jag såg skalbarheten med produkterna men också för att det var ett så fantastiskt team. Med en systemarkitekt, en lärare, två it-tekniker från skolans värld och jag med mina företagsdelar kompletterar vi varandra, menar hon.

- Norrlandsfonden har varit medfinansiär i samband med ett topplån och Lars Johansson, som jag träffat tidigare i min roll vid Mittuniversitetet, har hjälpt mig i mitt företagande. Han har varit hård men samtidigt har han varit ett fantastiskt stöd. Jag vill också ge en stor eloge till min förra arbetsgivare som gav mig tjänstledigt för att prova på det här. Jag önskar att fler gav sina anställda den möjligheten, avslutar Sara Zetterberg.

- Haldor är ytterligare ett bra exempel på att Sundsvall har etablerat sig som en stark IT-region inom specialområden som molnbaserade tjänster och IoT där vi har flera lovande företag som ligger i absolut framkant. Det ska bli spännande att följa Sara och hennes kollegor i deras utveckling tillsammans med Microsoft, säger Lars Johansson, Norrlandsfonden.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter