18 juni 2018
Funäsdalen Berg & Hotell satsar vidare

Funäsdalen Berg & Hotell satsar vidare

Funäsdalen Berg & Hotell fortsätter med genomförandet av sin treåriga investeringsplan. Nu sker steg två som omfattar en utbyggd toppstuga, renoverade hotellrum och investering i Spa. Ambitionen är en skidort som lever året runt. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

Området fick ett rejält lyft efter investeringen i den nya gondolbanan som ägs av bolaget Funäsdalens Gondolbana AB, som i sin tur ägs av ett 30-tal lokala företag, däribland Funäsdalen Berg & Hotell. Banan invigdes julen 2014 och den förde med sig att antalet har ökat med 30 procent.

De senaste åren har det hänt mycket i Funäsfjällen. Förutom gondolbanan har det investerats omkring 500 miljoner kronor i boenden, liftanläggningar, parkeringshus, ny genomfartsled och nytt snöproduktionssystem, säger Ted Wengler, VD för Funäsdalen Fjäll & Hotell.

Det som nu står på tapeten är nybyggnation av ett flertal hotellrum samt renovering av flera rum. Dessutom sker en utveckling av hotellets pool-området till wellness/relaxområde. Förutom detta ska insatser göras för att utveckla skidförråd, torkutrymmen och vallarum. Det kommer att ske en uppgradering av toppstugan med fler sittplatser och därmed möjlighet för ännu fler att njuta av utsikten från en av sveriges vackrast belägna toppstugor.

- Jag tycker att det är trevligt att även Norrlandsfonden ser potentialen i området och vill stödja vår långsiktiga satsning, säger Ted Wengler.

- Bolaget är mitt uppe i en mycket angelägen investeringsplan för destinationen i allmänhet men för Funäsdalen Berg & Hotell i synnerhet. Detta är en satsning för fortsatt tillväxt, säger Per-Erik Persson, Norrlandsfonden.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter