17 januari 2023
Entreprenörinvest investerar i träningstjänsten MyMOWO

Entreprenörinvest investerar i träningstjänsten MyMOWO

Östersundsföretaget Virtual Gym Sweden AB har digitaliserat gymupplevelsen med träningsappen MyMOWO för att få fler människor att röra på sig. Målet är att bli störst på hemmaträning i Europa. Grundaren Frida Stein Ödén har tidigare drivit flera fysiska gym men upptäckte samtidigt att det fanns en stor målgrupp som aldrig kom till gymmet trots att kunskapen om träning och hälsa var stor.

– En digitalisering av träningen skapar möjligheter så att fler faktiskt hinner träna. Man behöver inte längre åka någonstans för att få bra och omväxlande träning. Det sparar otroligt mycket tid, säger Frida Stein Ödén, vd på Virtual Gym Sweden AB.

Frida fick idén efter att hon fått sitt första barn och plötsligt kände att hon inte längre hann gå till gymmet trots att hon själv var delägare.

– Det var lite som att hjälpa mig själv. Jag tänkte att jag gärna skulle koppla upp mig och köra gruppträningen hemifrån. En insikt och ett behov som jag själv hade – som nu också har lett till någonting större, säger hon.

Tjänsten har funnits på marknaden sedan 2016 och har sedan dess växt med både användare och innehåll. Samma år inleddes samarbetet med Norrlandsfonden.

– Norrlandsfonden har en enorm betydelse för oss. Utan dem hade vi inte existerat. Deras konvertibellån har gjort så att vi kunnat växa och har samtidigt varit ett komplement till andra finansiärer, säger Frida.

Nu tar bolaget dessutom in nytt kapital från både befintliga och nya investerare. Entreprenörinvest Sverige, som är ett dotterbolag till familjen Kamprads stiftelse, investerar i träningstjänsten som en ny tillkommande ägare. Norrlandsfonden deltar också med nytt konvertibelt lån.

– Bolaget har ett väl sammansatt team med starkt engagemang. MyMOWO är en perfekt digital tjänst för alla som behöver givande och rolig träning med en inbyggd flexibilitet som underlättar livspusslet för användaren. Aktuell finansieringsrunda ger muskler till att genomföra planerade tillväxtsatsningar, säger Inga-Lena Wahlstedt, Norrlandsfonden.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter