12 november 2018
En koncern som ger mersmak

En koncern som ger mersmak

Förenade Matfabrikanterna drivs av Fredrik Jonsson och Robin Karlsson som tillsammans också är största ägarna i bolaget som idag utgör en livsmedelskoncern bestående av bolagen Vindelns rökeri, Norums fiskrökeri och Fam Hansens charkuterier. Nu har de nyligen utökat portföljen genom att förvärva Fru Hellmans Choklad i Domsjö som gör handgjutna chokladpraliner med visionen att tillverka Sveriges bästa chokladpraliner. Tanken med koncernen är att samla flera lokala livsmedelsproducenter och med hjälp av de samlade resurserna nå ut till hela svenska marknaden

- Genom att samla flera mindre livsmedelsproducenter uppnår vi samordningsvinster och får resurser som normalt sett bara finns hos de stora aktörerna. Livsmedelsbranschen är på stark frammarsch, särskilt när det kommer till lokalproducerat med hög kvalitet, säger Robin Karlsson

Robin Karlsson och Fredrik Jonsson står för bland annat kompetens inom affärs- och varumärkesutveckling, medan de lokala producenterna levererar produkterna.

- Vårt gemensamma kunnande och våra produkter kommer att skapa både tillväxt och arbetstillfällen, säger Fredrik Jonsson.

Robin och Fredrik har tidigare varit kunder hos Norrlandsfonden då de förvärvade Vindelns Rökeri under 2012. Sedan dess har de drivit upp bolaget från en omsättning, vid förvärvstillfället, på 8 Mkr till dagens på ca 16 Mkr och där man nu också har flera produkter i ICAs fasta sortiment. Vindelns Rökeri har anor sedan 1917 och belönades både 2016 och nu 2018 med guld på chark-SM.

- Jag tror att livsmedelstillverkning med hög kvalitet i fokus och ett långtgående hållbarhetsperspektiv har framtiden för sig. Dessutom är Robin och Fredrik inne på rätt spår när de samlar dessa verksamheter under ett gemensamt paraply för att få bästa möjliga utväxling på marknadsinsatserna, säger Anna Hedström, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

Fredrik Jonsson, Förenade Matfabrikanterna, 090-200 40 51

Eller

Anna Hedström, Norrlandsfonden, 070-279 88 23

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter