20 juli 2020
Cykla Järvsö erbjuder frihetskänsla i naturen

Cykla Järvsö erbjuder frihetskänsla i naturen

Cykla Järvsö startade 2019 och satsar på att bygga ett nätverk med leder för crosscountry cykling (xc). Allt från enkla, nybörjarleder som är breda och släta till mer utmanande smala leder som kräver mer teknik och uthållighet. Totalt ska ca 30 km cykelled för xc-cykling byggas. Detta kommer att pågå under några år, på en arbetsdag hinner man bygga 50 meter led. Men redan nu finns färdigbyggda leder öppna för cykling och intresset är stort. Grundaren och vdn Fredrik Jelk har lång erfarenhet från arbete inom turism, han har bland annat arbetat som sportchef på Idre Fjäll och genomförde där en satsning på xc-cykling.

-Vi kommer att ha samma system som inom utförsåkning med gröna, blå, röda och svarta banor, allt efter svårighetsgrad. Idag har vi en grön bana klar och har påbörjat en blå, säger Fredrik Jelk.

Kunden köper ett trailpass för att köra på lederna och tanken är att man ska använda sin egen cykel men det finns goda möjligheter att hyra cykel i Järvsö om man behöver det.

-Trots att vi egentligen bara har påbörjat vårt ledbygge är intresset för att komma hit och testa mycket stort. Vi välkomnar detta och tror att när allt är färdigbyggt kommer vi att kunna räkna ihop 50 000 cykeldagar på en säsong, säger Fredrik Jelk.

Målgruppen är bred, företaget vänder sig till aktiva barnfamiljer, motionärer som gillar att cykla, grupper i form av klubbar och konferenser. Järvsö är redan en stark cykeldestination genom Järvsö Bergscykel Park som är en av Europas bästa downhillparker samt Järvsö Skills Park.

-Jag är imponerad över Cykla Järvsös proffsiga satsning. De gör denna typ av aktivitet lättillgänglig för fler och satsningen stärker Järvsö som året runt-destination. Min familj har varit och testat banorna och de var glada och trötta när de kom hem. En upplevelse i fantastiskt fin natur som gav dem mersmak, säger Johanna Ceder, Norrlandsfonden.

För mer info kontakta: Fredrik Jelk, 076-842 81 80

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter