23 oktober 2021
Camp Järvsö, för en aktiv upplevelse i vacker miljö

Camp Järvsö, för en aktiv upplevelse i vacker miljö

Gävleborgs inland har fått en ny destination för aktiva semestrar. En stor och erfaren ägarkonstellation vill sätta Järvsö på kartan som en självklar plats för besökare med fokus på balans och välmående.

Camp Järvsö öppnade sina dörrar i juni 2021 efter en intensiv ombyggnation. De köpte fastigheten i november förra året för att skapa en anläggning för besökare som på olika sätt vill ha en aktiv fritid i kombination med avkoppling och naturnära upplevelser.

– När vi bestämde oss för att köpa stället så ville vi skapa en nisch som handlar om träning och hälsa, men inte alls på ett prestationsbaserat sätt. Det handlar snarare väldigt mycket om balans och lugn. Vår vision är att etablera Camp Järvsö som Sveriges främsta destination för aktiv fritid. När man tänker på en aktiv semester så ska man automatiskt tänka på oss, säger Patrik Yderberg, vd på Camp Järvsö.

Patrik Yderberg är också vd i bolaget Springtime som länge anordnat träningsresor till utlandet. När de reviderade sin affärsplan under 2019 bestämde de sig för att hälften av deras verksamhet skulle bedrivas i Sverige år 2021.

– Vi konstaterade att diskussionerna kring miljö och flygresor var någonting som vi måste ta hänsyn till. Man måste trots allt inte åka utomlands för att uppleva träning och hälsa. Det är samtidigt en ganska riskfylld affär eftersom det hela tiden händer saker ute i världen som vi inte kan kontrollera. Så vi hade redan tagit beslut om att göra om delar av vår verksamhet när pandemin slog till, säger han.

Delägarna bakom Camp Järvsö är förutom Patrik Yderberg även friidrottarna Carolina och Patrik Klüft samt yogainstruktören Cecilia Gustafsson och löparcoachen Peter Lindholm.

– Cissi och Peppe har jobbat med oss på Springtime i omkring 15 år och bland annat varit med på olika resor och events som vi har anordnat. Carolina och Patrik kände vi inte sedan tidigare men de är ju minst sagt välkända. När det framgick att de också var intresserade av den här gården så ringde jag upp dem och kollade om de var intresserade av ett samarbete. Tre månader senare satt vi och skrev på alla papper, säger Patrik Yderberg.

För att köpa fastigheterna och investera i verksamheten har de fått hjälp av bland andra Norrlandsfonden.

– Jag upplever att bemötandet vi fått för den här satsningen är fantastiskt. Både från Norrlandsfonden och från Ljusdals kommun och andra lokala entreprenörer. Jag är från Stockholm och att få prata med kommunen där om vad man vill åstadkomma med sitt företag händer bara inte. Här har det varit väldigt okomplicerat och vi har fått väldigt mycket stöd och det känns som att de kommer vara med oss hela vägen, säger Patrik Yderberg.

Sedan köpet i november har de renoverat fastigheterna, skapat hotellrum och byggt upp en restaurang som är en viktig del i deras helhetskoncept.

– Måltiden är en huvudpunkt på en hotellvistelse. Det ska vara trevligt, gott och sunt. Men utan pekpinnar. Vi har fullständiga rättigheter och alla kan välja vad som får dem att må bäst och vi kommer också bland annat anordna vinprovningar. I grund och botten ska man få en trevlig vistelse.

Efter en avslutad första sommarsäsong är de nu i full gång med förberedelserna inför hösten och vintern och det finns redan planer på att växa.

– Just nu är det lite för litet för vår vision och det finns fortfarande byggnader som vi inte börjat jobba med ännu. Det viktigaste för oss är att samtidigt kunna bevara den genuina känslan som finns här. Vi har fått mycket bra feedback från våra besökare om att stället inger ett lugn och att atmosfären är sagolik och därför blir det inga gigantiska ombyggnationer. Vår devis är att man ska ha 10 slag lägre i vilopuls när man åker härifrån.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter