27 januari 2022
Aldrig ensamt på toppen i Järvsö

Aldrig ensamt på toppen i Järvsö

Toppstugan Restaurang Eftertanken har nya ägare. Det är entreprenören och Järvsöbon Patrik Klüft som tillsammans med Jonas Bolling, Jonatan Petersson och Love Berglund vill fortsätta utveckla och göra Toppstugan Eftertanken till en självklar destination både vinter som sommar. Affärsidén är att servera god, ekologisk och klimatsmart mat lagad från grunden i en trevlig och mysig fjällmiljö. De nya ägarna har alla ett brinnande intresse för mat, dryck och service samt kommer in med varierande och gedigna erfarenheter från toppkrogar både i Sverige och internationellt. Norrlandsfonden är en av finansiärerna till förvärvet.

-Säsongen har gått bra hittills och under jullovet var det riktigt bra efterfrågan. Nu är det en lugnare period men vi har öppet och nu trappas säsongen upp för varje helg under vintern och senare våren, säger Patrik Klüft.

Restaurangen kommer att ha öppet året om. Sommarsäsongen växer i Järvsö med cykelaktiviteter och mycket annat. Liften till toppen stänger 18 april och öppnas igen 19 maj.

-Vi vill satsa på att ha restaurangen öppen även under kvällstid. Våra kockar är suveränt duktiga och vi kan leverera hög väldigt hög kvalitet på mat och dryck, säger Patrik Klüft.

Järvsö fortsätter att uppvisa en fin utveckling med byggande av bostäder, hotell och investeringar i olika anläggningar för aktiviteter.

-Det är tydligt att den samverkan och entreprenörsanda som präglar Järvsö ger resultat i positiv tillväxt. Toppstugan Restaurang Eftertanken är en inarbetad verksamhet med mycket gott läge i Järvsöbacken. Jag är övertygad om att de nya ägarna kommer att ge verksamheten en ljus framtid, säger Johanna Ceder, Norrlandsfonden.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter