Olofssons Bageri

Olofssons Bageri

Mer än 70 år av äkta norrbottniskt bröd

Olofssons Bageri har funnits i 72 år. Idag är företaget den tredje största arbetsgivaren i Överkalix och säljer bröd i Sverige och Finland. Nu storsatsar man genom att investera i nya maskiner och köpa fastigheten där bageriet ligger med Norrlandsfonden i ryggen. 

– När min pappa och farbror startade bageriet, bakade de brödet för hand i en vedeldad bagarstuga och leverans skedde med cykel direkt till kunden. Det har hänt en hel del sedan dess, säger Bengt-Olof Olofsson, vd Olofssons Bageri.

Olofssons Bageri har hittat sin nisch i det lokalproducerade brödhantverket, med grädde och smör från Norrbotten, källvatten från Överkalix och mjöl från världens nordligaste mjölkvarn i Uleåborg. Idag omsätter företaget 30 miljoner kronor och har 23 anställda.

– Vi satsar på att sticka ut genom att erbjuda kvalité och lokala mervärden. Våra senaste investeringar har handlat om just det. Nu kan vi erbjuda två nya produkter, stenugnsbakat bröd och tunnbröd som vi håller på att lansera i hela Sverige. 

Norrlandsfonden har varit med och finansierat förvärvet av fastigheten där bageriet ligger och nya inventarier. 

– Finansieringen från Norrlandsfonden har gjort att vi kan förverkliga våra drömmar. Nu äger vi fastigheten för verksamheten och kan därmed verka långsiktigt i Överkalix. 

För att trygga kompetensförsörjningen i framtiden utbildar de själva sin personal och har på det sättet anställt flera nyanlända. 

– Det har varit en riktig win-win. De nyanlända har genom arbetet integrerats i samhället och vi har fått duktiga och lojala medarbetare. Om vi kan hjälpa till med integrationen gör vi gärna det och det har verkligen fungerat toppenbra. 

Framtiden ser ljus ut för Olofssons Bageri som växer stabilt och gynnas av det ökade intresset för lokalproducerad mat.

– Vi fortsätter att utveckla verksamheten och stärka oss lokalt samtidigt som vi lanserar vissa produkter nationellt som till exempel vårt tunnbröd. 

Gå tillbaka Tillbaka till alla kundcase

Företagsanalytiker

Erik Nyström 070-572 22 53 [email protected]

Marknadsområde

Pajala, Överkalix, Övertorneå, Piteå, Luleå, Kalix och Haparanda

Favoritplats i Norrland

Hemma på Brändön med närheten till naturen, havet och möjligheterna till friluftslivet. Det skapar en speciell frihetskänsla.

Varför tror ni på kunden?

Olofssons Bageri är ett starkt varumärke som har funnits länge. Ett familjeföretag som hittat sin nisch i det genuina och lokalproducerade brödhantverket med goda smaker och naturliga råvaror.

Hur ser ni på framtiden för företaget?

Företaget har en stabil grund att stå på och är nu inne i en offensiv fas och tittar på nya marknader och produkter. Det här är ett företag som alltid hittat nya vägar framåt och det kommer de göra även i framtiden.

Besök webbsida