28 augusti 2019
Olofssons bageri investerar i Överkalix

Olofssons bageri investerar i Överkalix

Bröderna Olofssons Bageri AB i Överkalix har funnits i ca 70 år. Bageriet fokuserar på matbröd, fikabröd, tårtor och semlor med en lokalproducerad känsla. Nu har bolaget förvärvat fastigheten som de bedriver verksamheten i för att ytterligare stärka sig inför framtiden. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

Företagets historia startar 1947 med att bröderna Bengt och Gunnar förvärvar ett bageri inrymt i en liten timrad bagarstuga, vilket under krigsåren i första hand levererat bröd till de beredskapsinkallade soldater som bevakade gränsen mot norra Finland.

Produktionen vid denna tid är helt manuell, med blandning av degar i stora trätråg och vedeldade ugnar för gräddning. Leveranser till kunder, i huvudsak till enskilda hushåll i närområdet, utfördes av bröderna själva via cykel. Än i dag kan de lite äldre kunderna berätta om hur de som barn alltid fick färska wienerbröd, utöver beställda leveranser. En marknadsföring som fastnat i minnet.

- Vi tillverkar fortfarande många av bröden efter samma grundrecept nu som vid starten. Dessutom använder vi vatten från Halljärvs kallkälla, ett av landets bästa kranvatten, vilket garanterar toppkvalitet på produkterna, säger VD Bengt-Olof Olofsson.

De senaste åren har Olofssons bageri investerat i nya bak- och packningsmaskiner samt förvärvat Trundöbagaren, vilket innebär att tunnbröd blivit ett nytt inslag i sortimentet.

–Vi kommer att satsa på tunnbrödsmarknaden med sikte på att sälja över hela Sverige, säger Bengt-Olof Olofsson.

-Olofssons bageri är ett mycket välskött företag som fokuserar på kvalitet i alla led. Det känns mycket bra att få hjälpa till i denna affär och det ska bli spännande att följa deras resa, säger Petter Alapää, Norrlandsfonden.

För mer information kontakta:

Bengt-Olof Olofsson, VD, 070-567 09 99

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter