16 april 2021
Många Norrlandsfondskunder i toppen på tillväxtligan

Många Norrlandsfondskunder i toppen på tillväxtligan

Enligt Tillväxtligan är fyra av de sex mest snabbväxande företagen i Norrbotten kunder till  Norrlandsfonden. Dessa är ARL in Tärendö AB, Sensor Försäkring Norden AB, MRM Mining AB och Norrbehandling AB.

Enligt företagsanalytiker Petter Alapää är detta ett mätbart tecken på att Norrlandsfonden gör nytta för företag som vill växa.

- Norrlandsfonden strävar efter att hitta bra tillväxtföretag där vi kan göra en insats med våra lån i samarbete med bank. Att vi har flera kundföretag i tillväxttoppen ser vi som ett kvitto på att vi är rätt ute. Extra roligt var att dessa kundföretag är verksamma i olika branscher som gruvnäring, besöksnäring och tjänstesektorn, säger Petter Alapää.

Med tanke på allt positivt som händer i Norrbottens näringsliv med den gröna omställningen ser Norrlandsfonden stora möjligheter till att hitta bra tillväxtföretag med finansieringsbehov även framöver, och har både kapital och organisation för att satsa offensivt. 

Som nummer tre i Tillväxtligan återfinns Sensor Försäkring Norden AB. Företaget växer kraftigt också vad gäller personal där man anställer många unga människor, vilket är extra positivt eftersom denna grupp är hårt drabbade av en sämre arbetsmarknad till följd av pandemin. VD Tommy Jellerbo:

- Att växa snabbt binder mycket kapital eftersom vi måste anställa och lära upp personal. Att ha tillgång till en kompletterande finansiär som Norrlandsfonden är en stor hjälp och vi ser att vi kan dra nytta av deras finansiering löpande under vår tillväxtresa.

Här är hela listan:

1. ARL in Tärendö, Pajala, 2.055 procent

2. Bergströms Maskin & Transporttjänst AB, Kalix, >1.725 procent

3. Sensor Försäkring Norden AB, Luleå, >200 procent

4. MRM Mining AB, Gällivare, >175 procent

5. AK Nord AB, Luleå, >150 procent

6. Norrbehandling AB, Luleå, >150 procent

7. Install Fiber i Norr AB, Luleå, >125 procent

8. Limmec AB, Övertorneå, >125 procent

9. Niemis Gräv & Transport i Kiruna AB, Kiruna, >125 procent

10.Isoenergi Sverige AB, Kalix, >100 procent

För bolagen på plats 2-10 anges omsättningsökningen avrundat till närmaste 25-procentigt värde.

En gång om året publicerar Almi listan med de 10 snabbast växande företagen i länet. Tillväxten mäts som omsättningsökningen för de två senaste åren, baserat på offentlig information från UC Select. Företagen ska ha mellan 5 och 250 anställda och visa ett positivt resultat.

I samband med publiceringen av listan utses det mest snabbväxande företaget i länet till vinnare av årets tillväxtliga. Syftet är att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag i regionen.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter