01 oktober 2020
Deversify – en stigande stjärna inom mobil hälsa

Deversify – en stigande stjärna inom mobil hälsa

Söderhamnsbolaget Deversify AB grundades 2016 av Anders Murman och Åsa Lang. De utvecklar och kommersialiserar mobila elektroniska enheter och appar för att övervaka individuell hälsa och kroniska sjukdomar. Genom att möjliggöra för kunden att själv övervaka sina hälsoproblem ges underlag till beslut som leder till bättre hälsa och ökat välbefinnande. Deversify grundas på världsunika produktidéer som möter orsakerna till de största livsstilssjukdomarna idag.

-Våra produkter mäter olika ämnen i kroppen. Nivåerna på dessa kan avgöra om en person är i riskzonen att drabbas av en sjukdom. Detta förs över till personens smartphone som då själv kan läsa av vad som händer i kroppen, säger Anders Murman.

Deversify har hittills en produkt, Acetrack, som mäter acetonnivåer i utandningsluften, vilket är bra information för den som vill gå ner i vikt. Nu utvecklar bolaget nästa produkt som ska hjälpa folk att sluta röka.

-De livsstilssjukdomar som människor drabbas av idag är främst orsakade av fetma och rökning. Det är detta vi vill förebygga, säger Åsa Lang.

Trots coronakrisen utvecklas Deversify med stormsteg och flera investerare som ser bolagets potential har anslutit sig till företaget. Norrlandsfonden är en av finansiärerna som tror på bolagets kompetens och produkter.

-Vi hjälper företagare och entreprenörer att ta tillvara på attraktiva och unika expansions- och tillväxtmöjligheter och Deversify passar väl in på detta med både Acetrack såväl som de kommande produkterna inom mobil hälsa. Deversify har också ett imponerande hållbarhetsperspektiv i hela verksamheten. Jag ser fram emot att följa dem på tillväxtresan, säger Johanna Ceder, Norrlandsfonden.

Tillbaka till alla nyheter Tillbaka till alla nyheter