Senaste nyheter

 • Utlåningsrekord för Norrlandsfonden

  Utlåningsrekord för Norrlandsfonden ​Norrlandsfonden fattade under torsdagens styrelsemöte ett antal lånebeslut på sammantaget drygt 100 miljoner kronor. - Det är ”all-time-high” och visar att det finns investeringsvilja i norrland, säger Anders Öhberg, styrelseordförande.

  Läs hela artikeln
 • Filterteknik från Robertsfors

  ​Racoon är ett företag som tillverkar reningsfilter till större fordon. Med Norrlands­fondens hjälp har de startat en expansion som gör att de kan växa internationellt.

  Läs hela artikeln
 • Innovativ teknik som ger patienter ett nytt liv

  ​Det medicintekniska företaget Likvor i Umeå står bakom ett unikt system som används av neuroavdelningar i Europa.  – På bara en timme kan man med hjälp av vårt system upptäcka om en person har en behandlingsbar demens, berättar Maria Wallin Wållberg, vd Likvor.

  Läs hela artikeln
 • Satellitsatsningar på en internationell marknad

  ​Satmission är relativt sett ett litet företag i Kalix som slagit sin in på världsmarknaden när det gäller utrustningar för satellitsändningar. Trots att konkurrensen är stenhård har de lyckats ta sig in hos flera stora kunder.

  Läs hela artikeln
 • Ett företag som gör skillnad ur ett hållbarhetsperspektiv

  ​ScanArc i Hofors utvecklar processer för återvinning av metaller och energi, vilket gör stor skillnad ur ett hållbarhetsperspektiv. Under året fick de en stor order i Belgien som krävde extern finansiering för att gå i lås.

  Läs hela artikeln
 • Lisa lämnade Stockholm för ett liv i fjällvärlden

  ​När Lisa Flackés vänner fick höra att hon skulle lämna storstadslivet för Ramundberget gapade många förvånat.  – Du kommer aldrig att trivas och vad ska du göra där, var några av kommentarerna, berättar Lisa med ett leende. Nu har det gått fyra år och jag trivs väldigt bra.

  Läs hela artikeln
 • Nya vd:n för SLAO känner optimism

  ​Titti Rodling klev på jobbet som ny vd för SLAO den 1 februari. Hon ser en optimism bland anläggningsansvariga i hela landet – inte minst i Norrland. – Det finns en klar och tydlig framtidstro vilket leder till investeringar, säger hon.

  Läs hela artikeln
 • Familjen Sarri satsar på Kebnekaiseturismen

  ​Till sommaren får vandrare mellan Nikkaluokta och Kebnekaise uppleva nya fina möjligheter till mat och logi. Tio miljoner kronor har investerats i den nya turistsatsningen vid sjön Láddjujávri som ligger på vägen mellan Nikkaluokta och Kebnekaise. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

  Läs hela artikeln
 • Norrlandsfonden sammanfattar året 2015

  ​Välkomna att ta del av Norrlandsfondens verksamhet 2015 – ett år då vi lade grunden till ett stärkande samarbete med den Europeiska Investeringsfonden. I årsredovisningen lyfter vi fram några av de företag som vi under året haft nöjet att finansiera. Vi berättar också om intressanta möten och aktiviteter som vi arrangerat.

  Läs hela artikeln
 • Keen Solutions gör det mesta du vill....och lite till

  ​Keen Solutions i Boden bedriver mekanisk verkstad. De erbjuder allt från industriell tillverkning till kundanpassade helhetslösningar. Förutom att de erbjuder traditionell legotillverkning i sin verkstad så erbjuder de tillverkning av industriella byggnader som prefabriceras i deras rymliga verkstadslokaler. Nu satsar de på tillväxt inom alla sina kompetensområden.

  Läs hela artikeln
 • Närheten välkomnar besökarna

  ​Järvzoo startade med en galen idé och en förvirrad myskoxe och är i dag ett av många entreprenörsben som bär Järvsöbygden framåt.

  Läs hela artikeln
 • Polarfönster får nya ägare

  ​Polarfönster i Korpilombolo har en lång historik som tillverkare av kvalitetsfönster och som Älvsbyhus enda leverantör av fönster. Nuvarande ägare är bosatt i södra Sverige och vill nu koncentrera sig på den verksamhet han bedriver där. De nya ägarna ser goda möjligheter att utveckla bolaget vidare mot nya mål. Norrlandsfonden är en av finansiärerna till förvärvet.

  Läs hela artikeln
 • Bred kompetens är Sundsvalls styrka

  ​Personalens breda kompetens är styrkan hos Norrlandsfonden i Sundsvall. Hela kontoret jobbar som ett team, gränsöverskridande.  – Mixen av kompetens är en avgörande egenskap som jag verkligen uppskattar att vara en del av, säger Daniel Moberg som började som kreditanalytiker på Sundsvallskontoret i augusti 2014.

  Läs hela artikeln
 • Kittelfjäll jobbar hårt med att förlänga säsongen

  ​Utveckling och tillväxt råder. Kittelfjäll är inget undantag. Stora investeringar har gjorts, inte minst för att förlänga säsongen.

  Läs hela artikeln
 • Ägarskifte på Hotell Storforsen

  ​Hotell Storforsen i Älvsbyn har fått nya ägare. Säljaren, Hilding Holmqvist, har ägt och utvecklat hotellet sedan 2005. De nya ägarna består av tre parter som enats utifrån en vilja att verka och investera där de bor. Jens Hardegård, Lars-Erik och Johan Granberg samt Arctic Falls med bröderna Jonas och Andreas Jalar och Erik Lundström. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

  Läs hela artikeln
 • Ljusnande tider för de norrländska företagen

  ​Läget för tillverkningsindustrin är fortsatt starkare än normalt i samtliga län. I Gävleborg och Norrbotten sjönk dock konfidensindikatorerna för industrin, medan de förbättrades i övriga län. Detaljhandeln steg på bred front och är den enda bransch som uppvisar ett mycket starkt läge.

  Läs hela artikeln
 • En halv miljard till investeringar via Norrlandsfonden tack vare EIF

  ​Nya finansieringsmöjligheter för norrländska företag möjliggörs genom ett tvåårigt garantiavtal mellan Europeiska Investeringsfonden (EIF) och Norrlandsfonden som undertecknas idag. - De norrländska företagen kan genom detta initiativ genomföra satsningar på uppskattningsvis en halv miljard kronor de kommande två åren.

  Läs hela artikeln
 • Z-aim i Lycksele - har sikte på jaktkunder

  ​Z-aim AB tillverkar och säljer produkter för jakt och friluftsliv. Nu tar företaget ytterligare steg i sin tillväxt. Norrlandsfonden deltar med finansiering i satsningen. - Vi håller på att ta fram nya produkter till nya kundkategorier, säger Z-aims VD Mats Lindström

  Läs hela artikeln
 • Lagrad snö från vintertid ger höstskidor unikt tidigt glid

  ​Bra Fjäll AB driver längdskidanläggningen i Bruksvallarna och Ramundberget. Området har sedan 70-talet utvecklats till ett mycket starkt centrum för längdåkning. Den höga höjden över havet och läget innanför de norska fjällmassiven gör området till ett av Sveriges snösäkraste.

  Läs hela artikeln
 • Tärnaby Fjällhotell blir finare för varje år som går

  ​Tärnaby Fjällhotell erbjuder boende, konferenser, pub, restaurang, café och trivsamma vistelser som andas alpin tradition. Hotellet byggdes i mitten av 60-talet och har allt sedan dess förvaltat Tärnabys skidtraditioner och alpina historia både sommar och vinter. Hotellet är beläget 20 meter från Anjaliften och 250 meter från Ingemarbacken.

  Läs hela artikeln