Senaste nyheter

 • Mina Arbeten tog saken i egna händer

  Mina Arbeten tog saken i egna händer ​Det började med ett eget behov för fem år sedan. Idag har Mina Arbeten funnits på marknaden i snart ett år – en molntjänst för smartphones, datorer och läsplattor som ska underlätta arbetet för alla företag som levererar varor och tjänster.

  Läs hela artikeln
 • Gold Town Games med guld i sikte

  Gold Town Games i Skellefteå fokuserar på sportmanagerspel likt det berömda managerspelet "Fotboll Manager" som är en av världens mest spelade. Tillsammans med välkända sportprofiler har bolaget släppt ett ishockey managerspel.

  Läs hela artikeln
 • Crosser Technologies AB - pionjärer inom realtidsdata

  Crosser Technologies AB, ledande på den europeiska marknaden inom intelligent Edge Computing mjukvara (även kallat Fog Computing) med syfte att digitalisera Industri och stora företag, meddelar idag att de rest 13,5 miljoner kronor i såddkapital. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

  Läs hela artikeln
 • Kärlek och passion bakom Merskal

  Med fast övertygelse och envishet, har Jean Ibarra lyckats uppnå drömmen om att erbjuda alla med mobil en snygg lösning som skyddar telefonen och uttrycker en personlig stil. I höst tar hans företag Merskal ytterligare ett steg på mobilskalsmarknaden.

  Läs hela artikeln
 • Lundqvist trä har satsat på spelteknik

  Samuel Holmström och Jens Lundqvist såg möjligheterna att koppla ihop det gamla träföretaget med speltekniken. Och redan första året som ägare utsågs de till Årets digitala gasellföretag av Google och Dagens Industri.

  Läs hela artikeln
 • 200 nya miljoner till Norrlandsfonden – en mycket nöjd vd Lars-Olov Söderström aviserar sin avgång

  - Det är mycket glädjande att vi nu får kapital som möjliggör fortsatt offensiv verksamhet i en för norra Sverige så viktig organisation säger Lars-Olov Söderström. Ledningssuccessionen har varit planerad en längre tid och det känns extra angenämt att som vd lämna över stafettpinnen efter detta kvitto på förtroende från regeringens sida.

  Läs hela artikeln
 • Haldor förenklar vardagen för skolorna

  ​Haldor erbjuder en plattform som förenklar administrationen för framför allt lärare, men också för skolledning, elever och föräldrar. Sedan januari är Sara Zetterberg vd och en av fem delägare. Det hela började med två lärare som jobbade på Danderyds gymnasium. När de såg att lärarna allt mer började kommunicera via Facebook-grupper utvecklade de den första versionen av Haldor. Det var 2015.

  Läs hela artikeln
 • Regeringen förstärker Norrlandsfonden med 200 miljoner kronor

  Regeringen kom idag med ett glädjebesked till de norrländska företagen. I den kommande budgetpropositionen för 2018 föreslås att Norrlandsfonden tillförs 200 miljoner kronor i ett kapitaltillskott. Detta för att säkerställa Norrlandsfondens långsiktiga kapacitet att kunna erbjuda kompletterande topplån till företag i norra Sverige.

  Läs hela artikeln
 • Medvind för företagen i Norrlandsfondens barometer

  Mest stärktes läget i Gävleborg där alla branscher var mer positiva än vid föregående mätning. Det svagare läget i Västerbotten berodde främst på att tillverkningsindustrin gjorde väsentligt svagare lägesbedömningar. Totalt sett hade dock samtliga norrlandslän ett starkt läge, förutom Gävleborg där läget var mycket starkt, konstaterar Lars-Olov Söderström, vd, Norrlandsfonden.

  Läs hela artikeln
 • Radiofiber - en stabil och prisvärd uppkoppling

  MicroGroup Europe AB i Örnsköldsvik har under de senaste åren utvecklat teknik för bredband via radiovåg, s.k. "Radio-Fiber". Systemet har lanserats med framgång och skall nu byggas ut ytterligare. Bolagets produkt ger snabb bredbandsuppkoppling till stora områden, minimerar kostnaderna för abonnenten och har övervunnit de tekniska begränsningar som lösningar av denna typ belastats av tidigare.

  Läs hela artikeln
 • Ramundberget breddar sitt erbjudande

  Som en del i en långsiktig utvecklingsplan genomför Ramundbergets Alpina just nu en omfattande om-/tillbyggnad av fastigheterna Gästhuset och Solbrännet. Genom investeringen räknar man dels med att nå nya målgrupper i form av större kapacitet för konferenser men även väsentligt förbättra kapaciteten vad gäller mat och service under de fullbelagda veckorna under vintersäsongen.

  Läs hela artikeln
 • Guldhaven Pelagiska brinner för det lokala fisket i Norrbotten

  Kent Karlsson och Arnold Bodlund driver fiskförädling i Guldhaven Pelagiska AB och satsar på att utveckla både eget fiske och mottagning av lokalt fångad fisk. Under 2016 färdigställdes en ny fiskfabrik i Kalix. Nu har de också förvärvat Fiskcentrum i Piteå. Det är en fiskodling som specialiserat sig på regnbågslax.

  Läs hela artikeln
 • Handsågar från Edsbyn till Afrika

  Från Edsbyn till Afrika. G-Man Tools är företaget som exporterar sågar och sågblad till hela världen. – Svenskproducerade produkter har gott rykte utomlands, säger Ulf Bäckström, vd.

  Läs hela artikeln
 • Fina blåbär på export

  Från hobbyverksamhet till internationellt ledande livsmedelsföretag. I Stöde i Sundsvalls kommun rensas bär och produceras högklassig sylt som skeppas världen över. – Vi försöker hela tiden vara bäst i klassen, säger Ulf Hagner, vd Blåtand.

  Läs hela artikeln
 • Vi har alltid vågat tänja på gränserna

  ​Med en tradition av mod har det familjeägda företaget Martinsons bland annat etablerat sig som en av Sveriges största producenter av limträ. Där många andra inom träförädlingsindustrin nöjt sig, har Martinsons både jobbat hårdare och tänkt utanför boxen.

  Läs hela artikeln
 • Permia Inredning vill nå ut på hemmamarknaden

  När det väl inarbetade företaget Permia Inredning i Bollnäs skulle säljas bestämde sig Helene Svedberg, Sara Dahlberg och Stina Eriksson för att ta över. Tack vare sin bakgrund och sina erfarenheter från olika branscher utvecklar de nu företaget med nya tjänster och mot nya marknader.

  Läs hela artikeln
 • Solenergi håller kylan i Icehotel 365

  Med en stor del ägarkapital och tillskott från externa finansiärer kunde det nya ishotellet byggas upp, men till skillnad mot de tidigare ishotellen smälter inte det här ner när solens strålar börjar värma. Istället används solenergin till att hålla igång kylsystemet som gör att innetemperaturen i hotellet alltid är på minus.

  Läs hela artikeln
 • Outinens Potatis utvecklar nya produkter

  Norrlandsfonden är en av finansiärerna när Outinens potatis i Haparanda bygger ut anläggningen och satsar vidare på förädlade potatisprodukter. Karl-Johan Outinen tog över potatisodlingen efter sina föräldrar. Så småningom gick företaget över till att sälja förädlad potatis. Den första produkten var en gratäng som blev så väl mottagen av marknaden att man bestämde sig för att satsa vidare.

  Läs hela artikeln
 • North Kingdom tar fram egna produkter

  ​North Kingdom är ett kreativt digitalt bolag med kontor i Skellefteå, Stockholm och numera också Los Angeles. Norrlandsfonden har varit medfinansiär i samband med etableringen i USA och nu senast inför lanseringen av två nya digitala produkter som företaget utvecklat.

  Läs hela artikeln
 • Norrlandsfonden sammanfattar rekordåret 2016

  Välkomna att ta del av Norrlandsfondens verksamhet 2016 – ett år då vi hade rekordartad efterfrågan. I årsredovisningen lyfter vi fram några av de företag som vi under året haft nöjet att finansiera. Vi berättar också om intressanta möten och aktiviteter som vi arrangerat. I hållbarhetsredovisningen får du en inblick i det ambitiösa hållbarhetsarbetet inom Norrlandsfonden.

  Läs hela artikeln