Senaste nyheter

 • Hedrande utmärkelse för insatser i Gävleborg

  ​Vid den årliga galan Eldklotet i Gävle tilldelades Norrlandsfondens Per-Erik Persson det fina priset "Årets företagssupporter i Gävleborg 2009". Priset delas ut till en/flera personer som inom offentlighetens ram som har underlättat och därmed utvecklat länets företagsamhet.

  Läs hela artikeln
 • Lakkapää satsar i norra Sverige

  ​Lakkapää AB, tidigare kända under franchisenamnet K-Rauta, bedriver idag byggvaruhandel i Torneå, Ylitorneo, Rovaniemi och Luleå. Nu vill företaget växa genom att etablera nya butiker i Kiruna och Skellefteå.

  Läs hela artikeln
 • Norrlandsfonden står stark trots finanskrisen – spänner bågen under 2010

  ​Norrlandsfonden ökade sin lånestock med tio procent till 680 miljoner kronor under 2009. Dessutom visar bokslutet att fonden står stark trots den finansiella oro som varit under året .

  Läs hela artikeln
 • Norrlandsfonden klimatkompenserar

  ​För Norrlandsfonden är det viktigt att företagen inom verksamhetsområdet kan utvecklas långsiktigt. För att detta ska vara möjligt måste regionen även i framtiden vara en attraktiv plats att bo och verka i inte minst ur ett miljöperspektiv. Detta är en ledstjärna i miljöpolicyn.

  Läs hela artikeln
 • Ola Rönnqvist blir VD för riskkapitalbolag

  ​Ola Rönnqvist från Piteå blir VD för det nybildade riskkapitalbolaget Partnerinvest AB. Ola har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom norrländskt näringsliv, bland annat inom bank och som VD för Polarbröd. Under sitt uppdrag som näringslivschef i Piteå kommun fokuserade han på industrifrågor och medverkade i uppbyggnaden av det energicentrum som kännetecknar Piteå idag.

  Läs hela artikeln
 • En kraftstav i skidspåret

  ​Kraftstaven Systems AB i Skellefteå har utvecklat en ny typ av skidstav för längdåkare. Den nya staven har ett vinklat handtag som ger bättre kraftutväxling. Staven är avsedd för både motionärer och elitåkare.

  Läs hela artikeln
 • Stort behov av kapital i norrländska företag under 2009

  ​Den svaga konjunkturen medförde ett stort behov av kapital i norrländska företag under 2009. Norrlandsfonden, vars topplån finansierar företag i de fem norrlandslänen, lånade under året ut 251 miljoner kronor – en utlåning som är större i jämförelse med 2008. Pengarna har skapat förutsättningar för investeringar och rörelsekapital på drygt 1,2 miljarder kronor i Norrland.

  Läs hela artikeln
 • Stort behov av kapital i Västerbottens näringsliv under 2009

  ​Den svaga konjunkturen medförde ett stort behov av kapital i företagen under 2009. Norrlandsfonden, vars topplån finansierar företag i de fem norrlandslänen, lånade under året ut 71 miljoner kronor i Västerbotten. Pengarna har skapat förutsättningar för investeringar och rörelsekapital på 400 miljoner kronor.

  Läs hela artikeln
 • Stort behov av kapital i Västernorrlands näringsliv under 2009

  ​Den svaga konjunkturen medförde ett stort behov av kapital i företagen under 2009. Norrlandsfonden, vars topplån finansierar företag i de fem norrlandslänen, lånade under året ut 51 miljoner kronor i Västernorrland - en ökning jämfört med 2008. Pengarna har skapat förutsättningar för investeringar och rörelsekapital på 250 miljoner kronor.

  Läs hela artikeln
 • Stort behov av kapital i Jämtlands näringsliv under 2009

  ​Den svaga konjunkturen medförde ett stort behov av kapital i företagen under 2009. Norrlandsfonden, vars topplån finansierar företag i de fem norrlandslänen, lånade under året ut 44 miljoner kronor i Jämtland - en ökning jämfört med 2008. Pengarna har skapat förutsättningar för investeringar och rörelsekapital på 200 miljoner kronor.

  Läs hela artikeln
 • Stort behov av kapital i Gävleborgs näringsliv under 2009

  ​Den svaga konjunkturen medförde ett stort behov av kapital i företagen under 2009. Norrlandsfonden, vars topplån finansierar företag i de fem norrlandslänen, lånade under året ut 39 miljoner kronor i Gävleborg. Pengarna har skapat förutsättningar för investeringar och rörelsekapital på 200 miljoner kronor.

  Läs hela artikeln
 • Tränycklar öppnar dörrar på klimatkonferensen

  ​Sustainable Cards Sweden AB har utvecklat ett nyckelkort i trä som ersätter de kort i plast som används till hotellens låssystem. Det miljövänliga träkortet har visat sig ligga helt rätt i tiden. Bland annat kommer tränycklarna att användas hos ett flertal hotell i Köpenhamn under FNs klimatkonferens i december.

  Läs hela artikeln
 • Optimism hos norrländska företag

  ​Två av tre företag i Norrland upplever höstens ekonomiska klimat som bra eller tillfredställande. Prognoserna inför våren pekar dessutom uppåt i de flesta branscher. Norrbotten har Norrlands starkaste konjunktur. Bäst siffror i den något splittrade konjunkturbilden uppvisar sågverken och tyngst går det för stål- och verkstadsindustri.

  Läs hela artikeln