Senaste nyheter

 • Jag önskar dig en skön sommar!

  Läs hela artikeln
 • Umecrines substanser kan innebära bot mot svåra sjukdomar

  ​Umecrines verksamhet syftar till att identifiera och utveckla substanser med förmåga att blockera GABA-steroider. Dessa bildas när köns- och stresshormoner bryts ned, vilket kan störa olika kroppsfunktioner och utmynna i sjukdomar, som exempelvis ångest och humörsvängningar, minnesstörningar, depression, alkoholmissbruk och störningar i reglering av aptit.

  Läs hela artikeln
 • Norrlandsfonden och Onoterat inleder samarbete

  ​Norrlandsfonden och Onoterat har ingått ett samarbetsavtal som syftar till utbyte av kunskap och nätverk. Onoterat får genom detta samarbete tillgång till Norrlandsfondens kompetens och nätverk samtidigt som norrländska företag som söker riskkapital får tillgång till Onoterats internetbaserade mötesplatser och investerarnätverk.

  Läs hela artikeln
 • Oryx skapar virtuella miljöer för maskinförare

  ​Umeåföretaget Oryx Simulations är idag ett av världens ledande företag inom träningssimulatorer för maskinförare. Verksamheten startades 1999 baserad på VR-teknik (Virtual Reality) med inriktning på tränings- och utbildningssimulatorer. Oryx samverkar med Umeå universitet avseende forskning och utveckling av teknik för simulering

  Läs hela artikeln
 • En tävling i entreprenörskap som vi gillar

  ​Vi på Norrlandsfonden stödjer och deltar aktivt med juryarbete i Venture Cup som är ett utmärkt initiativ för att stimulera bildandet av nya, innovativa företag med hållbar tillväxtpotential samt att öka kunskapen om och intresset för entreprenörskap i Sverige.

  Läs hela artikeln
 • Norrlandsfonden firar 50 år av insatser i Jämtland

  ​Norrlandsfonden bildades för 50 år sedan. Redan från början var uppdraget tydligt, att utveckla och differentiera det norrländska näringslivet genom att erbjuda topplån till företag. Sedan starten har Norrlandsfonden finansierat över 2 500 företag. I dessa har investeringar på över 15 miljarder skett i form av ny produktion, nya produkter och marknader.

  Läs hela artikeln
 • LinkExpo vidareförädlar goda idéer

  ​LinkExpo AB i Timrå hjälper företag, entreprenörer och uppfinnare att utveckla och förverkliga sin verksamhet eller sina produkter. Bolaget arbetar inom fyra affärsområden; företagskonsultation, licensiering, försäljning och kommersialisering av kuvösbolag och deras produkter.

  Läs hela artikeln
 • Ung företagsamhet ger framtidshopp

  ​Vi har deltagit i juryarbetet och även delat ut priser vid de regionfinaler som genomförts inom gymnasiekonceptet Ung Företagsamhet runt om i Norrland. Jag tycker det inger stort hopp att se alla unga företagsamma tjejer och killar som lägger ner sin själ i företagandet

  Läs hela artikeln
 • Side System AB sätter färg på flygfarkoster

  ​Side System i Oviken, fem mil utanför Östersund, sysslar med konstruktion och tillverkning av kundspecifika ventilblock och hydraulcylindrar. Nu har bolaget investerat i en fleroperationsmaskin för att öka produktionskapaciteten. Detta eftersom efterfrågan på Side systems tjänster har ökat.

  Läs hela artikeln
 • Full rulle för JTM i Kiruna

  ​Verkstadsföretaget JTM Produkt AB, som bland annat tillverkar bärrullar till LKABs transportband, upplever högkonjunktur. Detta är en konsekvens av de investeringar som sker i gruvindustrin. Faktum är att JTMs bärrullar som nu behövs i stort antal för ökad malmhantering håller erkänt hög kvalitet och har en oöverträffad hållbarhet.

  Läs hela artikeln
 • Anrikt delikatessföretag investerar i Örnsköldsvik

  ​Bergströms Rökeri AB i Örnsköldsvik startades av Nikanor Bergström 1901. Ägandet har stannat kvar hos familjen sedan dess. Företaget förädlar kött, till största delen vilt som exempelvis ren och älg. Nu investerar man för att uppgradera och förbättra produktionsanläggningen.

  Läs hela artikeln
 • Gunilla och Cengiz satsar på Ammarnäs

  ​Gunilla Forsvall och Cengiz Baysak har förvärvat fjällhotellet i Ammarnäs. De har sedan 2001 drivit ortens skidanläggning med tillhörande camping och restaurang. Fjällhotellet är ett nav och en samlingspunkt för alla aktiviteter i Ammarnäs. Gunilla och Cengiz ser fram emot att utveckla verksamheten i samverkan med övriga företag i byn.

  Läs hela artikeln
 • God utveckling hos Norrlandsfondens kunder

  ​Det senaste räntebeslutet från Riksbanken är ett kvitto på att Sveriges ekonomi är i stark utveckling och att tendenserna till ökad inflation behöver mötas med räntevapnet. Jag noterar samtidigt att med en reporänta på 1,5 procent är vi tillbaka till bottennivån 2005, förra gången som räntan bottnade.

  Läs hela artikeln
 • Specialistläkare investerar i kirurgi

  ​Specialistläkarhuset i Sundsvall har investerat i en toppmodern operationsklinik för dagkirurgiska ingrepp. Med totalt tre operationssalar och toppmodern utrustning är läkarkliniken redo för de flesta typer av operationer som inte kräver övernattningsmöjligheter. Exempel är kirurgiska ingrepp i knän, axlar, händer och fötter.

  Läs hela artikeln
 • Rekordstora investeringar i norrländska företag

  ​Under 2010 noterade Norrlandsfonden ett utlåningsrekord till följd av ökad investeringsvilja i alla branscher. Nu visar prognosen att det blir omfattande investeringar även under 2011.

  Läs hela artikeln
 • KYAB jagar energitjuvarna på flykten

  ​KYABs affärsidé är att hjälpa fastighetsägare att minska sin energiförbrukning genom att kombinera mätning, visualisering och rådgivning.

  Läs hela artikeln
 • Norrlandsföretagen nyanställer – under 2011 förväntas högkonjunktur

  ​De norrländska företagen nyrekryterar för fullt. Inom det senaste halvåret har 45 procent av företagen nyanställt personal och denna trend ser ut att fortsätta under våren 2011. Bakgrunden är en stark förbättring av konjunkturläget och en tydlig framtidstro.

  Läs hela artikeln
 • Nickelfyndighet tar ett steg närmare brytning

  ​IGE Nordic är ett svenskt prospekteringsföretag som letar ädel- och basmetaller. I dagsläget ligger fokus på en nickelfyndighet i Rönnbäcken, 25 km söder om Tärnaby i västerbotten. Försiktiga beräkningar visar en mineraltillgång på ca 340 miljoner ton som kan bli föremål för dagbrott och en livslängd på gruvdriften om ca 20 år.

  Läs hela artikeln
 • Förädling är framtiden för BAC Group

  ​BAC Såg & Hyvleri har verkat sedan 1944 då Allan Carlsson satte upp ett begagnat sågverk med cirkelsåg och hyvel i Örarna, strax utanför Luleå. Företaget, som idag ingår i koncernen BAC Group, är fortfarande familjeägt. Ågarna har sedan starten kontinuerligt investerat i verksamheten med olika förbättringar och moderniseringar.

  Läs hela artikeln
 • Mer järnväg är melodin för Railcare

  Läs hela artikeln