Ulrika är Happy i Hemavan

Ulrika är Happy i Hemavan

​Ulrika Arrhenius bor i Stockholm där hon driver en modekedja. Hon hade aldrig varit norr om Åre men efter två resor under 2011 till Tärnaby blev hon och hennes familj så förtjusta i området att de köpte två tomter. Här byggde Ulrika Tärnaby Ski Lodge som bland annat erbjuder tolv sängplatser och en fantastisk utsikt mot Ryfjället.

Ulrika Arrhenius bor i Stockholm där hon driver en modekedja. Hon hade aldrig varit norr om Åre men efter två resor under 2011 till Tärnaby blev hon och hennes familj så förtjusta i området att de köpte två tomter. Här byggde Ulrika Tärnaby Ski Lodge som bland annat erbjuder tolv sängplatser och en fantastisk utsikt mot Ryfjället. Under 2013 etablerande hon en klädmodebutik i Hemavan. Norrlandsfonden är en av butikens finansiärer.

Ulrika Arrhenius upplevde en stor efterfrågan på modebutik i Hemavan. Därför passade det utmärkt att etablera denna i samband med att gallerian Bayhill Center öppnade på orten. Butiken, Happy Hemavan, har två anställda som sköter den dagliga verksamheten och står för kundkontakterna.

- Happy Hemavan profilerar sig som en kul modebutik där både han och hon hittar något, även ungdomar. Vi erbjuder ett brett utbud av kända och okända varumärken i blandade prisnivåer, säger Ulrika Arrhenius.

Det är många olika kundkategorier som besöker butiken. Förutom lokalbefolkningen så finns de som äger fritidshus i området samt turister som kommer för skidåkning eller andra naturupplevelser. Inte minst utgör de norska besökarna en viktig kundgrupp.

- Jag tycker att Ulrikas satsningar är viktiga för utvecklingen av Hemavan/Tärnabyområdet. Här passar det utmärkt med både nytt utbud inom handel och fler bäddar. Därför är både Tärnaby Ski Lodge och Happy Hemavan viktiga, säger Per Nilsson, Norrlandsfonden.