Tränycklar öppnar dörrar på klimatkonferensen

Tränycklar öppnar dörrar på klimatkonferensen

​Sustainable Cards Sweden AB har utvecklat ett nyckelkort i trä som ersätter de kort i plast som används till hotellens låssystem. Det miljövänliga träkortet har visat sig ligga helt rätt i tiden. Bland annat kommer tränycklarna att användas hos ett flertal hotell i Köpenhamn under FNs klimatkonferens i december.

Sustainable Cards Sweden AB har utvecklat ett nyckelkort i trä som ersätter de kort i plast som används till hotellens låssystem. Det miljövänliga träkortet har visat sig ligga helt rätt i tiden. Bland annat kommer tränycklarna att användas hos ett flertal hotell i Köpenhamn under FNs klimatkonferens i december. 

- Det är en bra möjlighet för oss att visa produkten i ett större sammanhang, säger Peo Åkesson, VD för Sustainable Cards. 

Den växande efterfrågan på företagets tränycklar har medfört ett investeringsbehov där Norrlandsfonden medverkar som en pusselbit. En ny produktionsanläggning etableras i Härjedalen som blir unik som den enda fabrik i världen med tillverkning av träkort för kommersiellt bruk. 

- Våra träkort har en stor potentiell marknad även inom andra områden. Medlemskort, presentkort och ID-brickor är exempel där våra träkort passar utmärkt, säger Peo Åkesson. 

Företaget satsar hårt på den amerikanska kortmarknaden som beräknas växa med 13% årligen under de närmaste åren. Sustainable Cards fick ett stort genombrott i USA som nyckelleverantör i samband med president Obamas nominering vid demokraternas konvent 2008. Konventet hade miljöprofil och en av de mest omskrivna produkterna var tränycklarna.