Teknikutbildarna – ett Gasellföretag som tar ett tigersprång

Teknikutbildarna – ett Gasellföretag som tar ett tigersprång

​Teknikutbildarna, ett Gasellföretag i Sundsvall, växer nu genom förvärvet av Learning Center i Sandviken. Norrlandsfonden har deltagit med finansiering. - Vi går från 20 anställda till totalt 37, säger Teknikutbildarnas VD, Lennart Bölin.

Teknikutbildarna, ett Gasellföretag i Sundsvall, växer nu genom förvärvet av Learning Center i Sandviken. Norrlandsfonden har deltagit med finansiering. - Vi går från 20 anställda till totalt 37, säger Teknikutbildarnas VD, Lennart Bölin.

Teknikutbildarna är ett av Sveriges största utbildningsföretag inom teknik. De har lärarledda utbildningar och webbkurser inom arbetsmiljö, elektrikerutbildning, elsäkerhet, elbehörighet, automation, ekonomi/projekt, energi/fastighet, materialhantering, mätteknik/ritningsläsning och underhåll/produktion. Med finansiering från bland andra Norrlandsfonden har Teknikutbildarna förvärvat ett företag inom samma bransch, Learning Center i Sandviken.

- Det är ett stort och viktigt steg för oss. Förvärvet innebär att vi nu gått från 20 anställda till totalt 37. Vi får också ett bredare utbud av yrkesinriktade utbildningstjänster, säger Teknikutbildarnas VD, Lennart Bölin.

Förutom att förvärvet innebär en breddning av verksamheten så innebär det även en utvidgning av Teknikutbildarnas geografiska marknad. Genom förvärvet finns de nu representerade i Gävle/Sandviken på ett bra sätt. Teknikutbildarna har dock ambitioner att jobba över hela Sverige.

- Utbildningsbehovet i Sverige är stort, medvetandet om det ökar samt att åldersavgångarna är stora och teknikutvecklingen snabb, säger Lennart Bölin.

Teknikutbildarna har vuxit snabbt och med goda resultat. Ett kvitto på detta är att de utnämns till Årets Gasell av tidningen Dagens Industri både 2011 och 2012. Kriterierna för att bli utnämnd till Gasell är att företaget minst ska ha dubblerat omsättningen på 4 år och dessutom varit lönsamma under den perioden.

- Teknikutbildarna är ett spännande företag som dessutom gör stor nytta med sitt utbildningsutbud med närhet till norrländsk industri. Jag ser fram emot deras fortsatta tillväxt och är stolt över att vi på Norrlandsfonden får vara med på den resan, säger Marie Nordman, Norrlandsfonden.