Tärnaby Fjällhotell blir finare för varje år som går

Tärnaby Fjällhotell blir finare för varje år som går

​Tärnaby Fjällhotell erbjuder boende, konferenser, pub, restaurang, café och trivsamma vistelser som andas alpin tradition. Hotellet byggdes i mitten av 60-talet och har allt sedan dess förvaltat Tärnabys skidtraditioner och alpina historia både sommar och vinter. Hotellet är beläget 20 meter från Anjaliften och 250 meter från Ingemarbacken.

Tärnaby Fjällhotell erbjuder boende, konferenser, pub, restaurang, café och trivsamma vistelser som andas alpin tradition. Hotellet byggdes i mitten av 60-talet och har allt sedan dess förvaltat Tärnabys skidtraditioner och alpina historia både sommar och vinter. Hotellet är beläget 20 meter från Anjaliften och 250 meter från Ingemarbacken. På senare år har oljeeldningen bytts ut till klimatsmarta värmepumpar, värmeåtervinning och nytt fläktsystem. Köket har fått nya golv och nya maskiner, telefonväxeln har bytts mot modern digital teknik, gästerna har fått tillgång till Wi-Fi. Det som pågår för tillfället är renovering av badrummen. Norrlandsfonden är en av finansiärerna.

Längtan efter snö och riktig vinter fick Birgitta Corin och familjen att lämna Göteborg och söka sig norrut. Efter att ha arbetat som chef på Hemavans Högfjällshotell tog Birgitta och sambon Hans-Peter Carlson 2004 över driften av Tärnaby Fjällhotell och fyra år senare kunde de titulera sig hotellägare.

– Vi är förälskade i fjällvärlden och vill både leva här och se till att fler får komma och uppleva denna miljö, säger Birgitta Corin.

Tärnaby Fjällhotell har totalt 36 rum som renoverats under 2000-talet och nu renoveras badrummen. Utöver detta finns restaurang och bastuanläggning med relaxavdelning på taket med utsikt över sjö och fjäll. På senare år har oljeeldningen bytts ut till klimatsmarta värmepumpar, värmeåtervinning och nytt fläktsystem.

- Vi är fokuserade på hållbarhet och förutom att våra investeringar varit en god affär rent ekonomiskt så har de också varit ett steg framåt avseende minskad miljöbelastning. Vi är dessutom övertygade om att vår verksamhet som ger fler möjlighet att komma till fjällen och röra på sig faktiskt förbättrar folkhälsan, säger Hans-Peter Carlson.

Norrlandsfondens Per Nilsson är imponerad.

- Tärnaby Fjällhotell blir finare för varje gång man besöker det. Ägarnas engagemang och förmåga att med begränsade medel åstadkomma bra resultat är häpnadsväckande, säger Per Nilsson.