Side System AB sätter färg på flygfarkoster

Side System AB sätter färg på flygfarkoster

​Side System i Oviken, fem mil utanför Östersund, sysslar med konstruktion och tillverkning av kundspecifika ventilblock och hydraulcylindrar. Nu har bolaget investerat i en fleroperationsmaskin för att öka produktionskapaciteten. Detta eftersom efterfrågan på Side systems tjänster har ökat.

Side System i Oviken, fem mil utanför Östersund, sysslar med konstruktion och tillverkning av kundspecifika ventilblock och hydraulcylindrar. Nu har bolaget investerat i en fleroperationsmaskin för att öka produktionskapaciteten. Detta eftersom efterfrågan på Side systems tjänster har ökat.

- Tydligen är behovet av speciallösningar inom hydraulik stort. Vi kan konstruera och producera produkter även i små serier (mindre än 50 enheter) samt tillverka prototyper, säger VD Magnus Magnusson.

Företaget ser också affärsmöjligheter i lackering av större fordon och helikoptrar som en komplettering till övrig verksamhet. Det har sedan tidigare funnits en lackeringsverksamhet i företaget och därmed kompetens om både metoder och marknad.

- Lackeringsanläggningen bedrivs i ett dotterbolag, Side Lack och Bläster i Svenstavik, tre mil från Oviken. Vi ser att det finns ett stort behov av lackering för större fordon, bland annat helikoptrar, och vi kan nu erbjuda en kvalificerad tjänst för detta, säger Magnus Magnusson.

Det kan vara värt att nämna att Side System var mycket nära en nedläggning innan tio anställda för drygt ett år sedan valde att köpa loss företaget och driva det vidare – en solskenshistoria med andra ord. Norrlandsfonden har tillsammans med andra finansiärer medverkat både vid förvärvet och i de fortsatta investeringarna.