Nu håller vi tummarna för Emma och Northland Basket

Nu håller vi tummarna för Emma och Northland Basket

​Norrlandsfonden önskar Northland Basket lycka till i premiären och en särskild lyckönskning till vår "spelaradept" Emma Eriksson. Norrlandsfonden begränsar sin idrottssponsring i år till elitbasketlaget Northland Basket.

Norrlandsfonden önskar Northland Basket lycka till i premiären och en särskild lyckönskning till vår "spelaradept" Emma Eriksson. Norrlandsfonden begränsar sin idrottssponsring i år till elitbasketlaget Northland Basket. - Det måste bli mer attraktivt för unga kvinnor att bo och verka i Norrland. Vi känner att vår satsning med länets basketlag Northland Basket ligger helt i linje med den tanken, säger Lars-Olov Söderström, Norrlandsfonden.

Den unga guardtalangen Emma Eriksson är ny spelare i Northland Basket. Emma är fostrad i Gladan Basket och kommer närmast från spel på Riks Basketgymnasiet i Luleå. 162 cm långa Eriksson är en utpräglad guard med bra skott och en bra blick för spelet.

- Det känns jättekul att få tillhöra Northland. Nu blir det en helt annan nivå på träning och matcher och det kommer att göra att jag utvecklas än mer, säger Emma Eriksson.

- Hon har visat gång på gång att hon är en väldigt bra spelare. Emma har en otrolig utvecklingspotential och det är med stor säkerhet en av våra nästa stjärnspelare, säger coach Jens Tillman.

Att vara en attraktiv region för unga kvinnor är en nyckelfaktor för Norrland. Framstående kvinnliga idrottare är vid sidan av framgångsrika företag ägda eller ledda av kvinnor viktiga förebilder för ungdomar . Detta är bakgrunden till att Norrlandsfonden sponsrar Northland Basket genom att vara spelarsponsor till Luleåfostrade Emma Eriksson. Med meriter från U 18 landslaget är hon en viktig kugge i Northland Baskets lagbygge och ett utmärkt exempel på att det med talang och hård träning går att nå elitserienivå redan i unga år.

Norrlandsfonden kommer givetvis att finnas på plats vid premiärmatchen mot Visby Ladies nu på fredag 27/9.