Isac greppar rodret i Miwa

Isac greppar rodret i Miwa

Miwa AB i Lövånger, Skellefteå avknoppas ur Enycon-koncernen. Tidigare har Miwa varit ett dotterbolag i koncernen. Ny ägare och VD är Isac Andersson som tidigare varit försäljningschef på Enycon. Miwa tillverkar och säljer värmecentraler medan Enycon är ett energibolag som driver småskaliga fjärrvärmesystem.

Miwa AB i Lövånger, Skellefteå avknoppas ur Enycon-koncernen. Tidigare har Miwa varit ett dotterbolag i koncernen. Ny ägare och VD är Isac Andersson som tidigare varit försäljningschef på Enycon. Miwa tillverkar och säljer värmecentraler medan Enycon är ett energibolag som driver småskaliga fjärrvärmesystem. De båda företagen fortsätter med ett nära samarbete och tillsammans utgör de ett starkt team inom bioenergiområdet. Norrlandsfonden deltar som finansiär i avknoppningsaffären.

Isac Andersson är den nya ägaren till Miwa AB. Han vill fortsätta den påbörjade resan med att utveckla bolagets marknad och produktsortiment. Företags viktigaste produkter är modulbaserade värmecentraler som eldas med flis eller pellets. Panncentralerna byggs i verkstaden i Lövånger och transporteras sedan till ut kunden med lastbil. Miwa kundanpassar varje anläggning som ofta är avsedd för fastighetsuppvärmning eller industriella behov som exempelvis ångproduktion.

- Våra värmecentraler har en effekter på allt ifrån 48 kilowatt upp till flera megawatt. De bygger på beprövad och konventionell teknik. Vi väljer leverantörer av pannor och kringutrustning så att det ska matcha kundens behov, säger Isac Andersson.

Förutom att de både Enycon och Miwa kommer att kunna samarbeta inom försäljning, projektledning och kvalitetsstyrning så kommer Miwa att leverera de värmecentraler som Enycon behöver för sin fortsatta expansion inom fjärrvärmemarknaden.

- Enycon blir nu ett renodlat energibolag utan egen tillverkningskapacitet. Med Isac vid rodret har Miwa goda förutsättningar att stärka sin position på den expansiva marknaden för bioenergi. Vi på Enycon ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med Miwa, säger Olle Backman, VD Enycon.