En kraftstav i skidspåret

En kraftstav i skidspåret

​Kraftstaven Systems AB i Skellefteå har utvecklat en ny typ av skidstav för längdåkare. Den nya staven har ett vinklat handtag som ger bättre kraftutväxling. Staven är avsedd för både motionärer och elitåkare.

Kraftstaven Systems AB i Skellefteå har utvecklat en ny typ av skidstav för längdåkare. Den nya staven har ett vinklat handtag som ger bättre kraftutväxling. Staven är avsedd för både motionärer och elitåkare. 

- Åkare som testat staven ger oss alla samma besked, kraftstaven förbättrar tider på givna sträckor gentemot traditionella stavar och känslan av stumhet i armar och axlar minskar, säger VD Bo Lerner. 

Bo Lerner som är innovatör och upphovsman till Kraftstaven har nu finansiering av bland andra Norrlandsfonden för att satsa på marknadsinsatser. 

-Varför ska en stav se ut som en rak pinne som på 1500-talet? Det är väl klart att man med dagens kunskaper tar hänsyn till hur ergonomin egentligen fungerar, säger han. 

Kraftstaven kommer att visas på mässor, i butiker och delta på skidtävlingar under 2010. För mer info se www.kraftstaven.se