Aptum AB stoppar bränder och växer så det ryker

Aptum AB stoppar bränder och växer så det ryker

​Aptum AB i Umeå startades 2005 av Gustav Nord och Gustav Paringer. Från början fokuserade de i huvudsak på utbildningar inom brandskydd och första hjälpen. Verksamheten utvecklades och byggdes på med både kunskap och personal inom bland annat fastighetsbrandskydd, byggnadstekniskt brandskydd och utbildningar.

Aptum AB i Umeå startades 2005 av Gustav Nord och Gustav Paringer. Från början fokuserade de i huvudsak på utbildningar inom brandskydd och första hjälpen. Verksamheten utvecklades och byggdes på med både kunskap och personal inom bland annat fastighetsbrandskydd, byggnadstekniskt brandskydd och utbildningar. Idag har företaget de flesta kompetenser för alla typer av utbildningar, lösningar inom brandskydd och skydd mot olyckor.

Nu förvärvar Aptum Brand & Fordonsskydd i Älvsbyn AB, ett företag inom samma nisch som bland annat arbetar med att brandskydda gruvfordon. Förvärvet sker med delfinansiering av Norrlandsfonden.

- Förvärvet innebär ett bra komplement till vår verksamhet. Den kompetens som Brand & Fordonsskydd AB skaffat sig inom gruvsektorn är värdefull för oss, säger VD Gustav Nord.

Företaget har stora kunder såsom PEAB, Skanska, NCC, Volvo och Ålö. Tillkommande kunder efter förvärvet är exempelvis LKAB, Northland, Bergteamet och Boliden. Aptums huvudkontor finns i Umeå. Kontor finns även i Skellefteå, Örnsköldsvik och nu även i Älvsbyn

- Aptum uppvisar en mycket bra utveckling med tillväxt, lönsamhet och bra historik på vad man hittills åstadkommit, säger Petter Alapää, Norrlandsfonden.