Vi går mot ljusare och nya tider!

För en kort tid sedan passerade vi vårdagjämningen. Att få sätta sig och filosofera på "bron", som man säger på norrländska, hör till upplevelserna den här tiden. Att blunda, lyssna på talgoxens tvåstaviga sång ackompanjerad av takdroppet och känna värmen från solen mot ansiktet är enastående njutbart! Övergången från vinter till vår när ljuset verkligen kommit tillbaka är en påminnelse om att sommaren är i antågande och innan man hunnit blinka så är vi där. Men det är inte bara naturen som förändras snabbt och inspirerar. Jag är fylld av intryck och energi efter att just ha kommit hem från Åre Kapitalmarknadsdagar som i vanlig ordning bjöd på föreläsare i världsklass och inte minst många tillfällen till intressanta möten med entreprenörer. Behållningen går självklart inte att sammanfatta i en krönika, men ett ämne som var på tapeten och som uppfyller mitt sinne är de förändringar som är drivna av den digitala utvecklingen.

Det är i högsta grad aktuellt att ersätta uttrycket ”Internet of Things” med ”Internet of Everything”. Vi är inne i en ny era där internet tränger igenom på alla områden och skapar affärsmöjligheter och användningsområden som kommer att förändra kartan helt.  Det inte längre science fiction med förarlösa bilar eller att använda 3D-printing för att göra nya, skräddarsydda kroppsdelar. Härom kvällen visades också på TV-nyheterna den första 3D-printade bilen - till en produktionskostnad av 15 000 kr!

Ett annat exempel är prognosen att antalet betalningar med mobiltelefon i världen kommer att öka från 2 till 60 miljoner på kort tid.Dessutom kommerytterligare 600 miljoner människor i världen för första gången bli uppkopplade mot internet i år och de flesta via mobiltelefon. Då reflekterar jag över att bara ungefär 50 % av alla svenska företags hemsidor är mobilanpassade......

Förändring är ordet. "The world is changing. Technology is changing. People are changing. To grow, your business must exceed the pace of change".

Frågorna "If not now, when?" och ”If not you - who?" gav mig en personlig tankeställare och jag känner inspiration att motarbeta min egen "fossilkänsla" när det gäller sociala medier och även börja nyttja mobiltelefonens många funktioner bättre. Undrar bara hur lång tid det kommer att ta för mig att nå en nivå som kan betraktas som acceptabel i dag? Som tur är har jag en tonåring hemma som jag hoppas vill bli min guide.  Vilken kunskap som behövs om några år vet varken jag eller någon annan, men jag vet i alla fall vad jag behöver just nu!

Vem vet, nästa krönika från mig kanske kommer som en kort och kärnfull tweet? Men hur skulle den rymmas på 140 tecken? Det räcker i alla fall till att säga:

#ÅreKapitalmarknadsdagar TACK ALLA NI för #kunskap #inspiration #energi

Tänk om jag nästa vårdagjämning sitter på "bron" och twittrar medan talgoxen kvittrar!

Med önskan om en Glad Påsk och en härlig vår!

Inga -lena -wahlstedt

#Inga-Lena